SÉTA

2010.11.03. 13:10

Ho-ho-horgászni indulunk a hideg évszak előtt

Címkék#iskolások

A veterán diákok már biztos találkoztak az elmúlt években egy akváriummal, amely vándorol az ESZI épületén belül egyik osztályteremből a másikba.

SÉTA/Masi (Mayer Mihály) Paks, ESZI

 A kérdés persze az, mit keresnek ezek a suliban? Az akvárium téli menedék a halaknak a tél borzalmai elől. Ki más gondozná őket, mint a környezetükre is oly nagyon figyelő környezetesek, akiknek mindenük a természet? A halak Leimsziederné tanárnő tulajdonát képezik. A tavalyi évben még a 11. C-s diákok gondozták őket. A helyük akkor még a 208-as labor volt. Idén átkerültek a 104-es terembe, ahol bárki megnézheti ezt a csodás halállományt. Itt hívom fel minden kedves diáktársam figyelmét, valamint a halbarát tanárokét, hogy ne etessék őket! Erre megvannak a megfelelő emberek, akiknek többek közt ez is a feladatuk közé tartozik.

Szegény halakkal már előfordult, hogy túletették őket merő szeretetből, és persze mivel nem tudtak tiltakozni, majdnem feldobták az uszonyaikat!
Most nézzük meg, hogy is néz ki a halak Paks városán belüli migrációja. Minden évben, mikor beköszönt a hideg, néhány bátor, elszánt diák (Pataki-Pető-Mayer-Lovász) elindul a tanárnő háza felé, ahol kemény munka – egy kerti minitó vödörrel való kimerése – és síri csönd közepette megpróbálja az összes halat levadászni. A merítővödrös módszert még szabadalmaztatni kell, mert a merítőhálóssal kombinálva nagyon eredményes.

A nagy Ho-Ho-horgászat eddig sikeresen zárult, bár akadt már olyan, hogy a kb. húszból egy hal véletlenül ott felejtődött, de túlélte. Tehát elmondhatjuk, hogy a halaknak úri dolguk van, amit meg is hálálnak, hisz gyarapodnak és szépen nőnek. Aki tehát szépen berendezett akváriumot szeretne látni, akkor irány a 104-es terem, a fenntartók adományokat elfogadnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!