SÉTA

2012.05.02. 12:51

A „Bangkok, tranzit” igazán csajos olvasmány

Szerintetek léteznek véletlenek? Vagy csak képzelődünk? És mi a helyzet a sorsunkkal? Tényleg mi alakítjuk, vagy más írja helyettünk?

SÉTA

Kérdések, melyek néha napján felbukkannak, és nem hagynak minket nyugodni. Ha valaki kételkedne a véletlenekben, annak ajánlom Fejős Éva: Bangkok, tranzit című könyvét, mert ebben a műben a véletlenek vannak központi szerepben. A könyv szórakoztató, és először kissé zavaros, mert hét emberről szól egyszerre. A hét kereső egyszerre érkezik meg Bangkokba, mert mindannyian elvesztettek valamit.

[caption id="" align="alignleft" width="199"] Fejős Éva: Bangkok, tranzit
[/caption]

Az angliai üzletember, aki feladja addigi életét, mert úgy érzi, eddig nem élt eléggé, a hatvanas férfi, aki sok-sok évvel ezelőtt már járt itt, és kalandba is keveredett valakivel, ezért most visszajött, hogy megtalálja az illetőt. A családanya, aki elveszít mindent, és vissza kell jönnie ide, arra a helyre, ahol egykor keserves könnyeket hullatott. A kiváló orvos, akinek alaposan megváltozott az élete, és felejteni megy Bangkokba.

Az örökbefogadott, Amerikában élő lány, akit a gyökerei húznak ide. A híres topmodell, akinek korántsem volt felhőtlen az élete. És egy madám. Megtalálják, amit kerestek? Révbe érnek majd ők is? Hasznos-e a keresés? Az elején még nehezen tudtam követni a sztorit, de pár oldal után már ismerőssé váltak a szereplők.

A végén alig tudtam letenni, de a legjobb az volt, hogy egyszerűen nem tudtam kilogikázni, hogy mi lesz majd a következő oldalon. A végét pedig meg sem próbáltam kiokoskodni. Szóval csajok szerezzétek be ezt a könyvet, és kalandozzatok Bangkok utcáin!

Bálint Edit, Bonyhád, Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, 10.B.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!