SÉTA

2012.11.15. 12:04

Próbáltátok már, milyen önkéntes munkát végezni?

Önkéntesnek lenni annyit jelent: jót tenni egy közösség, egy társadalom számára.

Egle Botond, Szekszárd, Garay János Gimnázium 9.D.

Az erre áldozott idő biztosan megtérül, mivel a jótett nemcsak a mesében nyeri el jutalmát (ha másként nem is, legalább az érettségi új szabályozásainak való megfelelés által).

A társadalmi munkát, önkéntességet a legtöbb ember szeretetcsomag- és ételosztás formájában képzeli el, pedig ha a kortársaidnak szerzel örömet tartalmas programokkal, az is „teljes értékű” társadalmi munka.

De hogyan is valósulhatna meg ez? - tehetitek fel a kérdést magatokban. Nos, erre alakult a KIP (Kistérségi Ifjúsági Program) a TIT (Tolna Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület) rendezésében, amely pont a Szekszárd környéki fiatalok kulturális életének felvirágoztatása mellet tört lándzsát, és a 2012-es kezdés óta dolgozik ez ügy érdekében családok és középiskolások számára szóló programok, napok szervezésével. Teszi ezt klubok indításával, tréningek lebonyolításával, tanács- és segítségnyújtással. Ezekkel nemcsak szórakozást, hanem lehetőséget is biztosítanak személyi- és társas kapcsolati fejlődésre is. Itt ráadásul általában jó társasággal is találkozhatsz.

De hogy jön ehhez az önkéntesség? A válasz a következő: a KIP-nek programjai lebonyolításához önkéntesekre van szüksége, akiket közületek szeretne toborozni. Ha érdekel mindez, a társaság, az önkéntesség jó érzése és a számodra is szóló programok, ne késlekedj! Kattints Facebook-csoportunkra, vagy nézz be irodánkba bármely hétköznap, a Vállalkozók Háza negyedik emeletén!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!