Sport

2010.03.31. 13:33

Bajnoki rájátszás: a kupagyőztes ellen folytatja a KSC

Vasárnap egy drámai meccsen megszerezte 11. Magyar Kupa győzelmét a MiZo Pécs 2010 NB I-es női kosárlabdacsapata.

TEOL/B.L.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Ujhelyi Gábor edző (középen) csapata jó hangulatban várja a MiZo Pécs elleni negyeddöntőt (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

A pécsi csapat a vége előtt 1,8 másodperccel esett Vajda Anna találattal csikarta ki a 72–70 arányú sikert. Ma 18 órakor a friss kupagyőztes ellen folytatja bajnoki szereplését az Atomerőmű-KSC Szekszárd – kezdődik a rájátszás. A KSC-nek valószínűleg már csak a baranyaiak elleni két meccs van vissza a pontvadászatból, hiszen a szövetség döntése értelmében az 5-8. helyekért nem játszanak tovább a csapatok, az alapszakaszban megszerzett helyezés rangsorol majd.

– A kupagyőzelem valószínűleg fizikailag nem terhelte meg a pécsi játékosokat, hiszen Fűzy Ákos kollégámnak bőven van variációs lehetősége – mondta Ujhelyi Gábor, az atomosok vezetőedzője. – Nálunk Szavercsenko is a csapatban lesz, de nem lép pályára. A 7. hely tovább dobott a lányok amúgy sem rossz hangulatán, ám reálisan kell látnunk a párharcot – vérmes reményeink nem lehetnek. A MiZo nem veszi félvállról a találkozókat, hiszen a bajnoki elődöntőre készülnek, ahol valószínűleg a Szegeddel találkoznak majd.

A pécsi csapatban az MK-fináléban térdsérülést szenvedett Kelly Mazzante biztosan nem lép pályára. Az MRI-lelet kiértékelése folyamatban van, az biztos, hogy a játékosra több hetes pihenő vár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!