Sport

2010.03.08. 14:55

Ligakupa: Paksra jön a Ferencváros

Jön a Ferencváros! A Ligakupa 3. fordulójában kedden a fővárosi zöld-fehéreket fogadja a Paksi FC. Cél a jó sorozat folytatása.

TEOL/Rónai Gábor

Három meccs, öt pont. Ez a mérlege eddig a PFC-nek a Ligakupában. Gellei Imre együttese hazai pályán 3–2-re nyert a Szombathelyi Haladás ellen, idegenben pedig mind az Újpesttel (1–1), mind a Haladással (0–0) döntetlenre végzett. Kedden következik az újabb erőpróba: a Ferencváros ellen kellene jó eredményt elérni.

A Fradi először játszik tétmérkőzést Pakson azóta, hogy a PFC feljutott az első osztályba. A várakozás annak ellenére nagy, hogy csupán a Ligakupában csapnak össze a felek. Nem titok: mindenki a jövő szombati (március 20., 17.30) bajnokira készül. Ráhangolódásnak azonban nagyon jó lesz a keddi összecsapás.

– Bosszús vagyok a nyíregyházi döntetlen miatt, hiszen mint azt a televíziós visszajátszások is igazolták, szabályos gólt vett el a játékvezetőe Vayer Gábortól. Ráadásul mindezt 1–0-s vezetésünknél tette, azaz kijelenthetem, hogy győzelemtől fosztott meg bennünket – mondta Gellei Imre, a paksiak vezetőedzője. – Majd szétrobbantam az idegességtől, hiszen győzelem esetén pontszámban beértük volna a Pápát, a siker pedig talán mondanom sem kell, hogy mekkora lendületet adott volna nekünk.

– Nagy várakozás előzi meg a keddi Ligakupa találkozót, hiszen a Ferencvárosnak sok szurkolója van Tolna megyében. Miután szűk két hét múlva bajnokin fogadjuk a zöld-fehéreket, jó kis előmeccse lehet ez annak a találkozónak. Fontos számunkra, hogy továbbra is jól szerepeljünk ebben a sorozatban, ráadásul a televízió is közvetíti az összecsapást, így az egész ország láthatja, hogyan teljesítünk. Élen állunk a csoportban és ott is szeretnénk maradni. A Ferencváros már 3–0-ra is vezetett Zalaegerszegen, aztán kilenc emberre fogyatkozva végül 3–3-ra végzett. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal javítani akarnak. Jó iramú, élvezetes meccsre számítok.

Ligakupa, B-csoport, 3. forduló. Paksi FC–Ferencváros. A tervezett kezdőcsapatok, Paks: Csernyánszki– Nikolov, Horváth S., Tamási G., Gévay– Bartha, Böde D., Mészáros I., Vayer– Lisztes, Urbán. Ferencváros: Haber– Vattai, Wolfe, Balog Z., Sváb– Tóth B., Lipcsei, Morrison, Nyilasi B.– Schembri, Mamic.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!