Sport

2010.07.05. 10:03

Montvai Tibortól várják a gólokat a Paksi FC-nél

Elsősorban Montvai Tibortól várhatják a gólokat a Paksi FC-nél. A csatárnak jól sikerült az elmúlt szezonja, hiszen a Kecskemét színeiben 13 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába.

TEOL/R.G.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Montvai Tibor (fehérben) az újpesti Böjte és Korcsmár között viszi el a labdát (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Montvai Tibor nem hagyott maradandó emlékeket Pakson. A csatár 14 mérkőzésen lépett pályára a 2006/2007-es idényben az NB I-be frissen feljutott atomvárosi együttesben, ám gólt nem sikerült szereznie. Nem csoda, hogy a klubvezetés nem marasztalta a támadót, aki Nyíregyházára szerződött. Sok sikerélményben a Nyírségben sem volt része Montvainak, hiszen csupán két gólt szerzett. Az áttörést a 2008/2009-es szezon hozta meg a most 32 éves csatárnak, aki a Kecskemét mezében valósággal megtáltosodott: 26 mérkőzésen 11 gólt szerzett, amivel a góllövőlista első felében végzett. A jó teljesítményét még fokozni tudta a 2009/2010-es szezonban, amikor 28 találkozón kapott lehetőséget edzőitől, és 13 gól fűződött a nevéhez.

Montvai talán még most is a Kecskemét játékosa lenne, ha Tököli Attila nem igazol az alföldi együtteshez. A paksiak legeredményesebb csatára azonban váltott, s miután helyére mindenképpen egy jó támadót kellett keresni, kapóra jött a jó formában játszó Montvai Tibor. Az NB I-ben 147 mérkőzést fellépő, és ezeken 42 gólt szerző, 187 centiméter magas futballista kétéves szerződést írt alá a PFC-hez. Montvai a múlt héten már együtt készült a paksi keret többi tagjával a tiszaújvárosi edzőtáborban – szombaton pedig két gólt vágott a szlovák Rimavska Sobota elleni felkészülési találkozón.

– Sajnos az a fél év, amit Pakson töltöttem, nem úgy sikerült, ahogy terveztem – mondta Montvai Tibor. – Nem azt nyújtottam, amit elvártak tőlem, ez volt az oka, hogy akkor távoztam a klubtól. Kecskeméten jól ment, hiszen az elmúlt két szezonban 24 gólt rúgtam, ám vágyom az új impulzusokra, és úgy gondolom, ezeket Pakson megtalálom. Az is nagyon vonzó volt számomra, hogy Kis Károly vezetőedző is nagyon szeretett volna a csapatában tudni. De természetesen az sem volt mellékes, hogy olyan jó ajánlatot kaptam Haraszti Zsolt ügyvezetőtől, amit Kecskeméten nem valószínű, hogy felajánlottak volna.

– Nagy az elszántság bennem, hiszen tudom, hogy a Paksi FC eddig a tizenegyedik helynél jobb pozícióban még nem zárt az NB I-ben, ráadásul az elmúlt idény nagyon rosszul sikerült számukra. A 14. helynél biztosan sokkal többet vártak a klub vezetői, a szurkolók, és a játékosok. Jól tudom, hogy bennünket, csatárokat gólokban mérnek, én minden igyekezetemmel azon leszek, hogy most megfeleljek az elvárásoknak. Biztos vagyok benne, hogy jó közösségbe kerülök – ma is sok barátom van itt, gondolok Báló Tamásra, Tamási Gáborra, Kiss Tamásra, vagy Varga Lászlóra, akikkel akkor együtt futballoztam –, és abban is hiszek, hogy együtt, összefogással elérhetjük azt, hogy minden eddiginél jobb helyen végezzünk a tabellán – fejezte be Montvai Tibor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!