Sport

2010.07.24. 12:29

Ötvennyolc csapat indul a Tolna megyei bajnokságokban

Tizenhárom csapatos lesz a megyei I. osztály mezőnye a 2010/2011-es idényben. A szezon augusztus 14-én a Magyar Kupa megyei selejtezőjének első fordulójával kezdődik.

TEOL/R.G.

Ötvennyolc csapat szerepel a megyei focibajnokságok következő szezonjában. A TMLSZ Verseny- és Magyar Kupa Bizottsága elkészítette a végleges csoportbeosztásokat. A sorsolási tervezet a július 30-i ligaértekezletre készül el, a csapatvezetők akkor egyezhetnek meg a végleges programban. Az már eldőlt, hogy a bajnokság valamennyi Tolna megyei osztályban augusztus 21-22-én rajtol. A Paksi FC NB I-es csapata mellett öt együttes – Bonyhád Völgység LC, Bölcske SE, Dombóvári FC-Rutin, Paksi FC II, Tolle-UFC Szekszárd – indulhat az NB III-as bajnokságban.

A megyei I. osztályban „foghíjas” lesz a mezőny, mindössze tizenhárom csapat tudta teljesíteni az osztályban való szereplés feltételeit. A megye kettő két bajnoka, a Magyarkeszi és a Sióagárd nem kívánt indulni, mint ahogy a második helyezett Kisdorog és Németkér sem tudta vállalni a feljebb lépést. A Hőgyész ugyanakkor jelezte, hogy élne a lehetőséggel, ám U17-es csapat hiányában a versenybizottság nem fogadhatta el jelentkezését – mondta el Illés Béla elnök.

A megye kettőben két csoportban 32 csapat játszhat, ez néggyel több mint az elmúlt idényben, amikor is 14 csapatos csoportokban zajlott a pontvadászat. Az elmúlt idényben még megyei I. osztályú Simontornya az új szezonban a második vonalban lép pályára, mint ahogy a megye háromból érkező Gerjen és Nagydorog is. Egy évnyi kihagyás után ismét lesz csapat Ozorán, s miután ifivel is rendelkeznek, ők is a megye kettőben kaptak helyet. Illés Béla elmondta, a Nak vezetői ismét jelezték, hogy a továbbiakban is a Somogy megyei bajnokságban akarnak indulni, a bizottság pedig tudomásul vette a klub határozatát.

Ami a nevezéseket illeti: a mezőny több mint felét hiánypótlásra kötelezték, erre az érintetteknek július 27-ig lesz lehetőségük. A megye egyes Tamási 2009 FC utánpótlását az új szezonban is a Tamási Focisuli UFC adja, a Holler UFC pedig Dunaföldvárról Bölcskére tette át székhelyét, így a 2010/2011-es idényben már az NB III-as csapatot „segíti”. Illés Béla kiemelte: a Dunakömlőd és a Paksi FC között még nem született egyezség az utánpótláscsapatok indulását illetően.

A csoportbeosztások. Megyei I. osztály (13 csapat): Bátaszék SE, Cikó SE, Decs KSE, Dunaföldvár FC, Dunakömlőd SE, Kakasd SE, Kölesd KSK, Majos SE, Őcsény SK, Szedres SE, Tamási 2009 FC, Tevel Medosz SK, Tolna VFC.
Megyei II. osztály, Keleti csoport (16): Bátaapáti SE, Bonyhád-Börzsöny SE, Dunaföldvár STE, Dunaszentgyörgyi SE, Faddi SE, Györköny SE, Kajdacsi SE, Madocsa SE, Mórágy SE, Németkér SE, Pálfa SE, Sióagárd SE, Tengelic SE, Zomba KSE, Nagydorog KSE, Gerjen SK.
Nyugati csoport (16): Aparhant SE, Döbrököz KSE, Gyönk KSE, Hőgyész SCE, Iregszemcse TKI SE, Kaposszekcső-CST KSE, Kéty SC, Kisdorog FC, Magyarkeszi KSE, Nagymányok SE, Ozora SE, Pincehely SE, Simon-tornyai TC, Szakály KSE, Tolnanémedi KSK, Váralja SE.
Megyei III. osztály (13): Báta KSE, Bonyhádvarasdi SK, Dalmand SC, Gyapa-Derbi SE, Harc PSE, Izmény SE, Kocsola SC, Majos II SE, Pusztahencse KSE, Regölyi SE, Szakcs SE, Mucsfa SE, Závod SE.

Kisorsolták a Magyar Kupa párosításait

A versenybizottság a Magyar Kupa megyei selejtezőjének első fordulóját is kisorsolta. A mérkőzéseket augusztus 14-15-én játsszák, a továbbjutás minden esetben egy mérkőzésen dől el, és az elől lévő csapatok a pályaválasztók. Fontos tudni: a Magyar Kupa teljes szezonjában a csapatoknak nem kell játékvezetői díjat fizetniük (!), ezt a szövetség magára vállalta. További jó hír, hogy a sorozatban legtovább jutó megye egyes, megye kettes és megye hármas csapatot a szövetség egy garnitúra szereléssel ajándékozza meg. A sorozatból amúgy csak egy fordulót játszanak le 2010-ben, a további mérkőzéseket már 2011-ben bonyolítják.

Az 1. forduló programja. Szedres–Kölesd, Fadd–Sióagárd, Zomba–Tolna, Kéty– Őcsény, Harc–Decs, Pálfa–Dunakömlőd, Gyapa–Györköny, Simontornya–Tengelic, Dunaszentgyörgy–Kajdacs, Németkér–Dunaföldvár FC, Ozora–Madocsa, Gerjen–Nagydorog, Pusztahencse–Dunaföldvár STE, Bátaszék–Tevel, Bonyhád-Börzsöny–Kisdorog, Mucsfa– Kakasd, Mórágy–Váralja, Izmény–Bonyhádvarasd, Aparhant–Majos, Báta–Nagymányok, Majos II–Bátaapáti, Závod–Cikó, Kaposszekcső–Tamási 2009 FC, Regöly–Magyarkeszi, Szakcs–Gyönk, Dalmand–Döbrököz, Pincehely–Tolnanémedi, Iregszemcse–Szakály, Kocsola–Hőgyész 17.

Az 1. forduló programja. Szedres–Kölesd, Fadd–Sióagárd, Zomba–Tolna, Kéty– Őcsény, Harc–Decs, Pálfa–Dunakömlőd, Gyapa–Györköny, Simontornya–Tengelic, Dunaszentgyörgy–Kajdacs, Németkér–Dunaföldvár FC, Ozora–Madocsa, Gerjen–Nagydorog, Pusztahencse–Dunaföldvár STE, Bátaszék–Tevel, Bonyhád-Börzsöny–Kisdorog, Mucsfa– Kakasd, Mórágy–Váralja, Izmény–Bonyhádvarasd, Aparhant–Majos, Báta–Nagymányok, Majos II–Bátaapáti, Závod–Cikó, Kaposszekcső–Tamási 2009 FC, Regöly–Magyarkeszi, Szakcs–Gyönk, Dalmand–Döbrököz, Pincehely–Tolnanémedi, Iregszemcse–Szakály, Kocsola–Hőgyész 17. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!