Sport

2010.07.13. 09:01

Sosem látott edzőkeringő

Szinte a megyei I. osztályú mezőny felénél edzőt cseréltek a nyári holtidényben. Ilyen mozgásra nem volt példa mostanság.

TEOL/R.G.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kalmár Ferenc mozdulata megtévesztő: csapata, a Kölesd teljesítménye miatt egyáltalán nem kell szégyenkeznie
[/caption]

A Horfer Serleg megyei I. osztály 2009/2010-es idényének első öt helyezettje közül háromál is új tréner foglal helyet a kispadon a 2010/2011-es pontvadászatban. Az NB III-ba feljutott Bölcskénél maradt a sikeredző, Farsang János, az ugyancsak NB III felé kacsingató Bonyhád Völgység LC-nél azonban nem maradt Hosnyánszki Zsolt. Igaz, a korábban az NB I-et is megjárt kiváló középpályás csak beugrott a hajrában leköszönő Boros Attila helyére. Minden bizonnyal Kniesz Mátyás lesz a BVLC edzője. A kiváló hajrával a dobogóra befutó Majosnál az új idényben is Incze Zoltán dirigál majd, a sárközi riválisoknál azonban szintén új edzők kezébe kerül a karmesteri pálca. A 2008-as bajnok Őcsénynél Kniesz Mátyás után Horváth Péter (Tádé), a 2009-es bajnok Decsnél pedig Pozsár István után Pusztai Károly lett az új főnök.

Cikón – hiába csábították több helyre is – továbbra is Komáromi Tibor ül a padon, mint ahogy Dunaföldváron Kindl István, Kakasdon Pámer József, Bátaszéken Kiss János, Kölesden pedig Kalmár Ferenc dolgozik tovább. A gyengén teljesítő Tolnánál és Tevelnél egyaránt váltottak. Előbbi klubnál Izsák Géza helyére visszatért Wiesner József, akivel kétszer is ezüstérmes lett a gárda, Tevelen pedig Gergely Csaba lett Szabó Dénes utódja. Szedresben is a váltás volt a padon: a leköszönő id. Rikkers Péter helyére a paksi Lacza József érkezett. Tamásiban az újonccal kiválóan teljesítő Molnár Lászlóval képzelik el a jövőt, Dunakömlődön azonban nem marad Somogyi József, a vezetők pedig még nem döntötték el, hogy kivel vágnak neki a 2010/2011-es pontvadászatnak. 

Augusztus 15-én rajtol a szezon

Augusztus 15-én a Magyar Kupa megyei selejtezőjének első fordulójával kezdődik meg a 2010/2011-es idény Tolnában – tájékoztatott Illés Béla, a Verseny- és Magyar Kupa Bizottság elnöke. Ugyanezen a napon kezdődnek a küzdelmek az országos főtáblán is. A bajnokságok valamennyi osztályban augusztus 22-én indulnak. A neveések július 16-án zárulnak, a rajt előtti ligaértekezletet valamennyi osztály számára július 30-án, 16 órakor tartják Szekszárdon, a Vármegyeházán.

Kalmár Ferenc mozdulata megtévesztő: csapata, a Kölesd teljesítménye miatt egyáltalán nem kell szégyenkeznie -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!