Sport

2010.07.17. 05:34

Tárt karokkal várta Ákost az Illés

Címkék#Elismertek

A nagyon fiatal és nagyon tehetséges futballista, Fodor Ákos, 4 éves kora óta focizik az UFC-nél. Az 1997-ben született fiatalembernek Máté Csaba, Teszler Vendel, Kvanduk János és utoljára Wiesner József voltak az edzői.

V. M.

A Garay János általános iskola sport osztályába járt. Ákosra tavasszal figyelt fel a Haladás csapata egy bajnoki meccsen, majd meghívták egy nemzetközi tornára az Illés akadémiára. Ezt követően felajánlották számára, hogy további tanulmányait az akadémián folytassa, amit ő örömmel el is fogadott.

Nem akárhová kapott meghívást a szekszárdi fiú, ugyanis a licencadó bizottság értékelése alapján az ország legelitebb akadémiája a szombathelyi Illés.

Az MLSZ kategorizálta és rangsorolta a magyarországi labdarúgó-akadémiákat. A bizottság által összeállított szempontok és a helyszínen történt látogatások alapján Magyarország legmagasabb pontszámot elért akadémiája ebben az évben az Illés Béla Football Akadémia lett. A három éve alakult sportintézmény történetének eddigi legnagyobb sikere ez a minősítés.

Fodor Ákos már el is utazott Szombathelyre. Mint mondta, minden vágya, hogy egyszer az élvonalban futballozzon, és ha lehet, külföldre kerüljön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!