Sport

2010.08.16. 19:38

Ian Johnson újra az Atomerőmű SE-ben

Megbízható játékával a 2009-es bajnokcsapat egyik pillére volt az amerikai center, Ian Johnson, aki most ismét az Atomerőmű SE NB I-es férfi csapatának játékosa lett.

Balázs László

A keveset hibázó, intelligens játékos ugyanis egy éves szerződést írt a paksi klubbal. A légiós tavaly a Kecskeméti KSE-t erősítette, ahol 11,6 pontot dobott és 6 lepattanót szedett átlagban. A 203 centiméter magas kosarast először 2009 februárjában szerződtette a piros-kék együttes, akkor Svédországból tette át a székhelyét Magyarországra.

A 26 éves kosárlabdázó akkor igen jó ajánlólevéllel érkezett Paksra: 24 svéd bajnokiján átlagban 12,96 pontot szerzett.

Az ASE férfi kosárlabda-szakosztályát tíz éve irányító elnök, Tóth János a város lapjának adott interjúban kiemelte, hogy generációváltás történt a csapatnál. – Meghatározó játékosok távoztak, és akik meghatározó magyar játékosok lehetnek, még fiatalok.

Három jó külföldi igazolása szükséges. A szakmai stáb feladata, hogy csapatot építsen a magyar és külföldi játékosokból, és kellően motiválja őket – nyilatkozta a szakosztályvezető. A célokról elmondta, hogy szeretnének a legjobb négy közé kerülni, de idén ez nehéz lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!