Sport

2010.08.28. 13:12

Nem lesz NB I-es a DKC

Több millió forint hiányzott ahhoz, hogy megfeleljen az indulási feltételrendszernek a klub. Bizonytalan a jövő, valószínűleg csak az NB II-ben indulhat majd dombóvári csapat.

Balázs László

A hiánypótló felszólítás ellenére nem tudott beadni érvényes fellebbezést csütörtök délig a DVMSE Kosárlabda Kft. a Magyar Kosárlabda Szövetség Férfi Tagozatának Intézőbizottságához, így az érdemben nem tudta tárgyalni a Dombóvár KC részvételét az első osztályban. Érvényben maradt tehát a Versenybizottság elsőfokú, augusztus 17-én hozott határozata, amely kizárta a DKC-t az élvonalból. Tíz napja a MJUS-Fortress Körmend együttesét is hiánypótlásra szólították fel.

A Körmend a határidőre minden pótlást teljesített, így a fellebbezését az Intéző Bizottság egyhangúlag elfogadta. A körmendiek tehát zöld utat kaptak, így továbbra is az első osztály szereplői maradnak. A DKC azonban nem indulhat a legjobbak között, hiszen további fellebbezésre nincs lehetősége.

– Nem tudtuk teljesíteni az induláshoz szükséges feltételeket – nyilatkozta szomorúan Kormos László, a dombóvári egyesület képviselője. – Az Intézőbizottság korrektül állt hozzánk, a határidő lejárta után is vártak, hiszen az utolsó pillanatig volt arra esély, hogy megoldódnak a dolgaink… Több millió forint hiányzott az indulásunkhoz. Egy játékos és a vezetőedző felé van kifizetetlen tartozásunk. A jövőről egyelőre nem tudok mit mondani, valószínűleg csak az NB II-ben lesz dombóvári férfi csapat…

– Az NB I/B sem elérhető a DKC számára, hiszen ott is az A-csoportnak megfelelő szigorú kritériumrendszer van – tájékoztatott Rózsás Gábor, a Férfi Tagozat elnöke. – Az NB II-es amatőr bajnokságban már nincsenek szigorú feltételek, elvileg a DKC ott elindulhat. Szigorúan magánvéleményem, hogy nincs értelme ragaszkodni a Kft-hez akkor, ha a szándék az, hogy az utánpótlás fennmaradjon a városban.

A Dombóvár megüresedett helyével kapcsolatban az elnök elmondta, hogy a hatályban lévő versenykiírásnak megfelelően pályázatot írnak ki. A beadási határidő szeptember 7. A pályázaton A-csoportos indulási joggal nem rendelkező, MKOSZ-tag sportszervezetek vehetnek részt. A pályázat szövege 2010. augusztus 27-én 12 óráig megjelenik a Férfi Tagozat honlapján (www.ferfitagozat.hu), de az érintett sportszervezetek e-mailben is megkapják. Ha nem érkezik be érvényes pályázat, akkor 13 csapattal csonkabajnokság lesz a 2010/2011-es.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!