Sport

2010.08.23. 17:39

Plesz Botond volt a legjobb bonyhádi

Címkék#Elismertek

Plesz Botond a bonyhádi Anonym SE versenyzője az 5. lett a hosszú távú triatlon országos bajnokságon Nagyatádon.

Balázs László

Augusztus közepén huszadik alkalommal rendezték meg a hosszú távú triatlon országos bajnokságot Nagyatádon. Idén rekordszámú induló, 425 versenyző vetette bele magát a gyékényesi bányató vizébe. A 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból és 42 kilométer futásból álló táv teljesítése alatt a versenyzőknek az időjárással is meg kell küzdeniük. Reggel a köd, az idő múlásával pedig a nagy meleg tette próbára a résztvevőket.

A bonyhádi Anonym SE versenyzői közül mindenki sikeresen teljesítette a távot, a mérlegük egy bajnoki ezüst- és egy bronzérem. A legjobb eredményt Plesz Botond érte el, aki 10:13:48-as idejével korcsoportjában az 5. lett, az abszolút versenyben a 10. helyen végzett. A korcsoportjában ugyancsak ötödikként ért célba Antalicz Loránd, 11:15:24-es időeredménnyel.

A szenioroknál Lippai Zoltán bronzérmes lett (időeredménye 11:22:25), a veteránok között pedig Fröhlich Henrik ért másodiknak célba (15:40:11). Az idei évben Gergelics Dóra az Inárcs váltócsapatát erősítette, amely 10 óra 39 perces összidővel a 14. helyen zárt. Az utánpótláskorúak a Cetrend 10 km-es úszógálán álltak rajthoz. Oberling József 2 óra 59 perc alatt, testvére Krisztián 3 óra 20 perces idővel teljesítette a távot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!