Sport

2010.08.17. 12:38

Új utakra lépett a Szekszárd AC

A 2010/2011-es szezonban is két fronton szerepel a Szekszárd AC kirakatcsapata. Az Extra Liga mellett a Klubcsapatok Szuperligájában is rajthoz áll az elsőszámú együttes.

TEOL/Rónai Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Wittinger Judit (balról), Madacki Mirella, Csáki Rita és Vincze Andrada alkothatja Sáth Sándor „kezdőcsapatát” az Extra Ligában és a Szuperligában (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Zsúfolásig tömve volt a szekszárdi sportcsarnok asztalitenisz terme az elmúlt napokban, a Szekszárd AC idén is meghirdette nyári edzőtáborát, amely – mondani sem kell – most is rendkívül nagy népszerűségnek örvendett az azstalitenisz szerelmesei körében. Mintegy 40-50 fiatal püfölte a fehér és narancssárga (újabban ez a divatszín) kaucsuklabdát a zöld asztaloknál. Sáth Sándor szakmai igazgató pedig elégedetten, karba font kezekkel figyelte a gyakorlókat.

„Van jó néhány tehetség, lehet, hogy közülük kerül ki a jövő nagy szekszárdi pingpongosa” – mondta a sokat látott szakember. A tábor amúgy a héten csütörtökön fejeződik be, de az biztos, hogy a nagy sikerre való tekintettel jövőre ismét megrendezi majd a megyeszékhely elitklubja.

Miközben zajlik az edzőtábor, a Szekszárd AC legjobbjai is gőzerővel készülnek az új idény erőpróbáira. El is kél majd a jó forma, hiszen a SZAC „egyes csapata” az Extra Ligában és a Klubcsapatok Szuperligájában is indul, a második gárda pedig az NB I-ben érdekelt.

Azt, hogy mire lesz képes az átalakult SZAC, egyelőre lehetetlen megjósolni, az azonban biztos, hogy az elmúlt idénynél jóval többet remél a csapattól a szakmai stáb.

A csapatban nemrég ifjúsági Európa-bajnoki címet nyerő román Vincze Andrada leigazolása jó húzásnak tűnik, legalábbis ezt lehet leszűrni abból az egy hétből, amióta a 18 éves tehetség Szekszárdon gyakorol. Személyében egy kiváló, támadóval erősödött a SZAC.

A másik új arc Csáki Rita Ceglédről érkezett a tolnai megyeszékhelyre. A 19 éves játékos szintén a támadásban jeleskedik, ami ugyancsak hasznára lehet a SZAC-nak.

A tavalyi keretből maradt Liu Siyu, aki augusztus 21-én tér vissza Kínából, valamint Wittinger Judit. Tóth Edina viszont Kecskemétre igazolt, igaz a legutóbbi gyengécske teljesítményét elnézve biztos, hogy nem hullajt érte könnyeket Sáth Sándor szakmai vezető.

Az új idény a fiatalok előretörését hozhatja, legalábbi ebben reménykedik a tréner. „A fiatalítás útján indultunk el, az a célunk, hogy három év múlva saját nevelésű játékosokból álló csapatot tudjunk szerepeltetni” – húzta alá Sáth Sándor.

A három nagy reménység az egyaránt válogatott kerettag Madacki Mirella, Fuderer Dalma és Balaskó Beáta. Ők hárman egyaránt tagjai a magyar korosztályos válogatott keretének, és kétség kívül a jövőt jelentik a SZAC-nál. De vissza a jelenbe: a szekszárdiak az Extra Ligában szeretnének szorosan ott lenni a legjobbak (Postás, BSE, Budaörs, Kecskemét) mögött, és a nemzetközi sorozatban is maradandót alkotnának – igaz, ez a nem túl rózsás anyagi helyzetet ismerve egyúttal bravúr is lenne.

A magyar elitligában legutóbb csupán a hetedik helyen zártak a szekszárdiak, tizennyolc bajnokijukból csupán ötöt tudtak megnyerni. Nem csoda, hogy Sáth Sándor új csapatot épített. A KSZL-ben tavaly csak kilencedik lett a gárda, azt megelőzően pedig kétszer is a hetedik helyen végzett. Ennél mindenképpen jobbat vár a szakvezető, aki titkon azt reméli, hogy sikerül megközelíteni a klub legjobb eredményét, a harmadik helyet. Ez azért sem lesz könnyű, mert a mezőny tovább erősödött, most már svájci riválissal is számolniuk kell a szekszárdiaknak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!