Sport

2010.09.24. 05:49

A legmodernebb atlétikai pályát építik Szekszárdon

Nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas, 8 sávos atlétikai pálya épül Szekszárdon, újabb példaként arra, hogy a város mennyire fontosnak tartja a sportot és az egészséges életmódot.

TEOL/I.I.

A 240 millió forint értékű létesítmény, amelynek alapkövét szerdán rakták le, a maga nemében a legmodernebbek közé tartozik, hazánkban mindössze nyolc hasonló van. Amint lapunknak Csillag Balázs, a sportcsarnok igazgatója elmondta, a létesítmény futó- ugró és nehézatlétikai versenyszámok lebonyolítására egyaránt alkalmas lesz.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Csillag Balázs, a sportcsarnok igatgatója
[/caption]

Fontos tudni, hogy a pálya kivilágított, tehát még a korábban sötétedő téli délutánokon vagy esti órákban is lehet majd futni, kocogni. Az atlétika összes versenyszámának feltétele adott, van például nemzetközi szabványnak megfelelő magasugró-és rúdugró szivacs, dobóketrec, elegendő gát, szélmérő berendezés, szivacstároló garázs is.
A pálya azonban nemcsak a verseny-, hanem a szabadidősportot is szolgálja, és mindenki számára nyitott lesz.

Már elkészültekor alkalmas lesz korosztályos országos bajnokságok megrendezésére, de egy 2000-3000 fős mobil lelátóval kiegészítve korosztályos világversenyeket, csapat Európa-bajnokságokat is rendezhet majd Szekszárd.

Az OLLÉ-program keretében megvalósuló beruházás eredményeként a már meglévő sportcsarnokkal, műfüves pályákkal, műjégpályával és a készülő élményfürdővel együtt egy nagyszabású sport-és szabadidő komplexum jön létre, amely szolgáltatásaival bizonyára örömére lesz a helybeli fiataloknak, időseknek, gyermekes családoknak.

TEOL/I.I. Csillag Balázs, a sportcsarnok igatgatója -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!