Sport

2010.09.30. 06:01

A tisztes helytállás az UKSE célja

A magyar válogatott Világkupa-szereplése miatt kéthetes pihenő volt a női NB I-ben, de sem Debrecen, sem az UKSE Szekszárd csapata nem pihent a szünetben.

Balázs László

Köstner Vilmos együttese a lengyelországi Bajnokok Ligája-selejtezőn a házigazda SPL Lublin, a szerb RK Zajecsar és a dán KIF Vejen ellenében kiharcolta a csoportkörbe jutást. A cívis város alakulatának két válogatott játékosa, Bulath Anita és Szabó Valéria a lengyelországi torna után csatlakozott Mátéfi Eszter kapitány csapatához.

– Pihenésről szó sem lehetett. Mini alapozást csináltunk végig a szünetben, a múlt héten tíz edzésünk volt. Emellett a taktikai feladatok gyakorlására is nagy hangsúlyt fektettünk – mondta Kovács Jenő, az UKSE vezetőedzője. – A zökkenőmentes munkát több sérülés akadályozta. Milena Vranes Achillese begyulladt, de pályára lép a DVSC ellen.

Kopecz Barbarának arcüreg gyulladása van, rá nem számíthatok. Horváth Szimonettának a hétfői edzésen eltört az orra. Szerencsére nem mozdult el a csont – játszhat. A Debrecen jó formában van. A tisztes helytállás a célunk, szeretnénk a legjobb eredményt kihozni a mérkőzésből.

Köstner Vilmos, a hazai gárda szakvezetője nagy gólkülönbségű debreceni győzelmet vár. Az edző minden játékosának szeretne játéklehetőséget adni, de elmondása szerint nem veszik félvállról az összecsapást. Az eredetileg kiírt 18 óra helyett 17 órakor kezdődik a bajnoki meccs a Hódos Imre Sportcsarnokban. A házigazda azért kérte a módosítást, mert a DVSC-TEVA labdarúgói 19 órakor lépnek pályára Genovában, a Sampdoria elleni Európaliga-meccsen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!