Sport

2010.12.27. 09:19

Nem engednek a négyből

Öt győzelmével és négy vereségével a negyedik helyről várja a bajnokság folytatását a Tolna-Mözsi FSE NB I-es női futsalcsapata.

Máté Dóra

A 2010/2011-es szezon elején rengeteg változás történt az egyesület háza táján, több meghatározó játékos is távozott a nyáron (Varga Adél, Pfundtner Vivien, Klézli Szandra, Folk Renáta). Hiányukat a tolnaiak edzője, Mucska Gyula többnyire az NB II-es keretből felhozott ifjú tehetségekkel kívánta pótolni. Így az idei szezonnak szinte egy teljesen új csapattal vágtak neki.

– Miután megismertem a keretet, nem helyezésben gondolkodtam. Tudtam, hogy az első lépés a csapatépítés, hogy a négy fiatal sikeresen beilleszkedjen. Úgy érzem ez jól sikerült. Tisztában voltam azzal is, ahhoz, hogy ütőképes csapat legyünk, össze kell csiszolódniuk a fiataloknak és az idősebb játékosoknak. Ez részben már sikerült, mindössze egy nem várt vereségünk volt – értékelt a tolnaiak trénere.

Mucska Gyula nem helyezésben gondolkodik, de az elnökségnek természetesen vannak elvárásai a csapattal szemben. A bajnokság végére az első négy hely valamelyikén kellene végeznie a Tolna-Mözsi FSE-nek. Félidőben jó úton járnak a lányok, de még vissza van egy teljes tavaszi idény, ahol az eddig látottak alapján több csapat is harcban lesz a tolnaiak által áhított helyekért, vagyis nem lesz könnyű dolguk.

– Ahhoz, hogy a célkitűzést sikerüljön teljesíteni, a rutinos játékosoknak feltétlenül vissza kell nyerniük korábbi formájukat. Gondolok itt például Hodován Editre, vagy Simon Boglárkára, akik a szezon folyamán többször csak beinjekciózva tudtak vállalni egy-egy fellépést. Simont decemberben meg is műtötték, így a felkészülési hónapot ki kell hagynia, az pedig hogy az első bajnokin, a Kiskunfélegyháza ellen (január 16., 16 óra) pályára léphet-e, még kétséges – tette hozzá a szakvezető.

A rutinos futballisták „feljavulása” mellett Mucska Gyula szólt a fiatalokról is. Értékelése szerint bár van még mit tanulniuk, minden dicséretet megérdemelnek őszi hozzáállásukért.

– Folk Zsuzsi, Méhes Kata, Schlotthauer Renáta és Bogárdi Mónika kivétel nélkül tehetséges játékos akik, bizonyították rátermettségüket. Mellettük a tavaly még kiegészítő szerepet betöltő Mausz Renáta és Baki Eszter is a csapat meghatározó tagjává lépett elő – jegyezte meg az edző.

A szakvezető szerint viszont ahhoz, hogy harcban legyenek a negyedik, vagy a harmadik helyért, szükség lenne néhány új játékosra. Főleg kapusposzton kelne el az erősítés, hiszen Molnár Eszter többször is betegen vállalta a játékot. Arról már nem is beszélve, hogy Miskolcon mindössze hét futballistával játszottak a tolnaiak – nem lenne rossz tehát, ha bővebb lenne a keret.

A szakvezető elmondta, a lányok pihenőjüket töltik, de december 27-én már meg is kezdik a felkészülést, ami egyénre szabott feladatokat tartogat a keret ragjai számára.

A Tolna-Mözsi FSE teljesítménye a számok tükrében

Összesen: 9 mérkőzés, 5 győzelem, 4 vereség, 36 rúgott, 34 kapott gól, 15 pont. Hazai pályán: 6 mérkőzés, 4 győzelem, 2 vereség, 29 rúgott, 21 kapott gól, 12 pont. Idegenben: 3 mérkőzés, 1 győzelem, 2 vereség, 7 rúgott, 13 kapott gól, 3 pont.
Az őszi góllövők, 6 gólos: Baki Eszter, Hepp Andrea. 5 gólos: Hodován Edit, Simon Boglárka, Mausz Renáta. 3 gólos: Folk Zsuzsanna. 2 gólos: Bogárdi Mónika, Schlotthauer Renáta. 1 gólos: Klézli Szandra, Kovács Anita.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!