Sport

2011.01.04. 14:49

A nyolc közé jutás a tét

Idei első tétmérkőzésén a Siófok KC-t fogadja az UKSE Szekszárd NB I-es női csapata a Magyar Kupában.

TEOL/Balázs László

Egy internetes portálon, a handball.hu-n keresett játékosokat a téli szünet alatt a szekszárdi klub. A toborzás nem hozott eredményt, hiszen egyetlen egy játékos sem vette fel a kapcsolatot a banneren megadott kontakt személyekkel. Négy edzőmeccset játszott a négy hetes mini felkészülési időszak alatt a kék-sárga együttes. Karácsony előtt a Dunaújvárosi REK vendégeként léptek pályára, a mérleg egy győzelem (31–33) és egy vereség (42–28). Az ünnep után a Mohácsi TE NB I/B-ben éllovas alakulatával csaptak össze Weigelék, a Duna-parti városban 32–23-ra Tabajdi edző csapata nyert, a visszavágón az UKSE (31–25). A műtött Fauszt Éva, Mizsák Dorina és Horváth Szimonetta biztosan nem lép pályára, csakúgy, mint a rehabilitációja végén járó Vasas Edina. 

A Siófok KC nem adott fel hirdetést, találtak játékost, nem is akármilyeneket. A brazil válogatott átlövő, Silvia Pinheiro tíz éve szerepel a nemzeti csapatban, s több mint kétszázszor szerepelt a válogatottban. A 29 éves átlövő hat évet Spanyolországban, egy évet pedig Portugáliában légióskodott. Jaqueline Anastációt is sikerült megszereznie a bajnokságban három győzelemmel tizedik helyen álló Siófok KC-nak. A huszonhárom éves, belső posztokon bevethető játékos képességeiről mindent elárul, hogy hazájában tavaly az év kézilabdázójának választották.

Az összecsapás a KSC Szekszárd–MKB-Euroleasing Sopron női kosárlabda-mérkőzés után 19 órakor kezdődik a sportcsarnokban. A továbbjutásról egy mérkőzés dönt, döntetlennel a vendégek jutnak a nyolc közé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!