Sport

2011.01.22. 19:10

A Szekszárd győzött a IX. Váz-Bau Kupán

A Tolle-UFC Szekszárd csapata nyerte a IX. Váz-Bau Kupát. A második helyen a Bonyhád VLC, a harmadikon a Dombóvári FC-Rutin végzett.

TEOL

Ismét bebizonyosodott, hogy a jó focira vevő a közönség. A tolnai városi sportcsarnokban egész nap szépszámú közönség előtt zajlottak a téli időszak legrangosabb téli futballtornájának eseményei. A sorban immáron kilencedik Váz-Bau Kupán négy NB III-as és négy megyei I. osztályú gárda lépett parkettre.

A végső győzelmet – a mutatott játéka alapján teljesen megérdemelten – a Tolle-UFC Szekszárd csapata szerezte meg. A megyeszékhely alakulata második alkalommal végzett az élen a Váz-Bau Kupán, így az örökrangsort három sikerrel vezető Bonyhád nyomába eredt.

A fináléban épp a csúcstartó völgységieket győzték le, mégpedig egy sima, 3–0-s meccsen. A torna fináléját – egyöntetű vélemények szerint is – a két legjobb csapat játszotta, a Bonyhád is ugyanúgy megérdemelte volna az első helyet, ahogy a Szekszárd. A harmadik a Dombóvár lett, amely elsősorban sziklaszilárd védelmének (az egész tornán két gólt kapott a DFC) köszönhette, hogy érmet vihetett haza.

Eredmények, az elődöntőben: Bonyhád–Dombóvár 0–0 (hétméteresekkel: 2–1), Szekszárd–Tolna 3–0 (2–0). Gól: Hencz B. 3.
A 3. helyért: Dombóvár–Tolna 2–0 (0–0). Gól: Fentős, Szűcs M.
A döntőben: Szekszárd–Bonyhád 3–0 (3–0). Gól: Máté N. (öngól), Dienes G., Pákai.

A különdíjasok
A torna legjobb játékosának járó díjat Máté Róbert (Bonyhád) kapta, a legjobb kapus Szabados Zsolt (Dombóvár) lett, míg a gólkirályi címet az 5 gólt jegyző Hencz Balázs szerezte meg. A legjobb edző Dienes Pál (Szekszárd) lett, a legjobb tolnai játékos különdíját pedig Rikkers Péter kapta. A legsportszerűbb csapatnak a Kölesdet találták a szervezők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!