Sport

2011.05.17. 15:37

Völgyi Péter válaszára várnak az Atomerőműnél

Völgyi Péter lehet az Atomerőmű SE NB I-es férficsapatának új vezetőedzője. A paksiak erre a hétre várják a választ a szakembertől.

TEOL/Rónai Gábor

Mint azt kedden megírtuk: nem hosszabbít szerződést Horváth Imrével az Atomerőmű SE. A szakember kontraktusa a bajnokság befejeztével lejárt, Tóth János szakosztályelnök pedig nem kínált újabb szerződést a trénernek. Az elöljáró kiemelte, barátként váltak el, marad a jó viszony. Horváth Imre egy ezüstéremmel és egy negyedik hellyel búcsúzik az atomvárostól.

A 2009/2010-es idényben nagy bravúr volt részéről, hogy egészen a döntőig vezette az Atomerőmű SE-t, a mögöttünk hagyott pontvadászatban azonban nem tudott igazán maradandót alkotni. A négybe ugyan bejuttatta a Paksot, de ezt a vezetés előzetesen el is várta tőle.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Völgyi Péter lehet a befutó (Fotó: Zalai Hírlap)
[/caption]

Ott azonban nem termett babér az ASE számára, az Albacomppal (0–3) és a Körmenndel (0–2) szemben is simán alulmaradt a Paks, így érem nélkül zárt. Ez is belejátszott abba, hogy a vezetés végül nem marasztalta a trénert. Pedig, ha összejött volna egy érem, esetleg döntőbe jut az Atom, lehet, hogy hoszszabbítanak vele.

Már az utód(jelölt) is megvan, nagy az esélye, hogy Völgyi Péter, a zalai sikerkovács foglalja el a paksi kispadot. Tóth János megerősítette, hogy már tárgyalt a szakemberrel, az elöljáró erre a hétre várja a választ. Más szakemberrel viszont nem egyeztettek a paksiak, így csak pletyka, hogy Zsoldos András is esélyes a kispadra.

A játékoskeret összetétele is nagyban függ az új edző személyétől, azaz egyelőre még nem lehet tudni, hogy ki marad, és ki érkezik. Annyi biztos, hogy Kovács Ákos, Körtélyesi Gergely, Morgen Ferdinánd, Vojvoda Dávid és Tóth Ádám alkotja eddig az ASE keretét, melléjük kell megtalálni a többieket – köztük a (jó) légiósokat is. A három amerikai „muskétás” mindegyike távozott már, valamennyiüktől úgy váltak el a vezetők, hogy keresik őket, ha terveik vannak velük.

Hodgesnek voltak jó mecscsei, mint ahogy Johnsonnak is, de legynk őszinték: igazán egyikük sem tudott maradandót alkotni. Brooks Sales más kávéház: a rutinos center az NB I legjobbja volt, nem csoda, hogy őt már a Szolnokkal is hírbe hozták. Hogy végül újra ASE-mezt ölt-e, vagy valóban az Olajhoz igazol, nem lehet tudni. Most még nem. Egyelőre dőljön el az edző személye, aztán úgyis felgyorsulnak az események.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!