Sport

2011.07.16. 18:35

Kezdődik! A Kecskemét ellen rajtol az MVM Paks

Vasárnap este hazai pályán, a Kecskemét ellen mutatkozik be az MVM Paks csapata a 2011/2012-es NB I-es futballbajnokságban.

TEOL

Törvényszerű, hogy egy sikeres év után egy gyengébb következik – tartja a mondás. Pakson hisznek benne, hogy meg tudják cáfolni az állítást. Az MVM Paks a 2010/2011-es idényben nagyon magasra tette a lécet, hiszen minden várakozást felülmúlva teljesített. A bajnokságban ezüstérmes lett a Videoton mögött, a Ligakupát pedig megnyerte, mégpedig az utóbbi évek legjobb magyar csapatával, a Debrecennel szemben.

A bajnoki második hely jutalmaként a Paks kiléphetett a nemzetközi porondra, a jelenleg is zajló Európa-liga selejtezőben az andorrai UE Santa Coloma 5–0-s összesítéssel való kiütése után a második forduló első meccsén 1–1-re végeztek Égerék a norvég Tromsővel szemben. Történelmi év volt – minden fronton.

Arról persze senki sem álmodik Pakson, hogy sikerül megismételni az előző idény produkcióját (Kis Károly vezetőedző mindössze annyit szeretne, hogy játékban lépjen előre a csapata), de azt elvárja a klubvezetés, hogy továbbra is meghatározó csapata legyen a magyar élvonalnak az MVM Paks. Ehhez azzal tették meg az első lépést, hogy együtt tartották a keretet, sőt erősítésre is futotta. A hazai és külföldi klubok által csábított Böde Dániel még mindig a Paks játékosa (igaz, az európai átigazolási időszak augusztus végén jár le, és addig akár távozhat is a Nemzeti Sport által az előző idény legjobb játékosának megválasztott bombázó), a Pápáról érkezett Heffler Norbert és az MTK-tól megszerzett Hrepka Ádám pedig új impulzusokat adhat a 2011/2012-es idényre.

Az új idény sokak szerint az utóbbi évek legerősebb bajnoksága lesz: a Fradi nagyon megerősödött, a Debrecen a pénteki nyitányon simán kitömte a Vasast (5–2-re nyert a Loki – a szerk.), a bajnoki címvédő Videoton most is a legnagyobb esélyese az aranynak, és még ott van a tavaly kritikán alul szereplő Újpest, valamint a milliárdos költségvetéssel dolgozó Győr. A két újonc, a Pécsi MFC és a Diósgyőr is erősnek tűnik – ebben a mezőnyben nem adják majd olcsón a pontokat.

– Mindkét csapat nehéz Európa Liga-találkozón van túl – mondta Kis Károly, az MVM Paks vezetőedzője. – Sok fog azon múlni, hogy melyiknek sikerül előbb regenerálódnia. Az előző idényben a kecskemétiek hozzánk hasonlóan jól szerepeltek, hiszen míg mi másodikak lettünk a bajnokságban és megnyertük a Ligakupát, addig riválisunk a bajnok Videoton elleni Magyar Kupa-győzelemmel zárta az évadot. Korábban rendre jó meccseket játszottunk a Kecskeméttel, tavaly például itthon és idegenben is legyőztük őket (hazai pályán 2–0-ra, vendégként 1–0-ra nyert a Paks – A szerk.).

– A mostani meccs azonban teljesen más lesz, mint a korábbiak. A Kecskemét egy jó csapat, gyors és mozgékony támadókkal, ráadásul keretük együtt maradt, ami nagy előny a mai futballban. Bízom benne, hogy sikerül a rajtunk, fontos lenne számunkra, hogy megszerezzük a három pontot. Remélem, szurkolóink szép számmal kilátogatnak a stadionba, és buzdításukkal hozzásegítenek bennünket egy jó eredményhez.

MVM Paks–KTE-Ereco. OTP Bank Liga, 1. forduló, vasárnap, 19 óra. Paks, Fehérvári út. Jegyek: 800 és 1800 forint. Az MVM Paks tervezett kezdőcsapata: 24 Csernyánszki– 16 Heffler T., 73 Éger, 5 Gévay, 9 Csehi– 22 Sipeki, 18 Fiola, 19 Mészáros I., 11 Vayer– 13 Böde, 10 Kiss T.
A kispadon: 28 Pokorni (kapus), 2 Nagy I., 6 Sifter, 7 Báló, 26 Tamási, 30 Szabó J., 53 Montvai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!