Sport

2011.10.10. 17:54

A meglepetés kizárható

Huszonkét pontos előnnyel várja a mai, traiskircheni Eurochallenge-kupa-visszavágót az Atomerőmű SE férficsapata.

TEOL/Rónai Gábor

Fél lábbal már a főtáblán van a paksi kosárcsapat a harmadik számú európai kosárkupában. A múlt keddi, hazai pályán aratott 70–48-as győzelem után a meglepetés kizárható, igencsak kellemetlenül hatna, ha nem az ASE lépne tovább a párharcból. Persze erre senki sem gondol az atomvárosban, s az odavágón látottak alapján nincs is ok az aggodalomra.

Az atomosok közepes játékkal is magabiztosan verték meg osztrák riválisukat, amely a Gesztenyés úti arénában egyáltalán nem tűnt félelmetesnek. Az kétségtelen, hogy vannak remek kosarasaik a sógoroknak – a litván Skurdauskast bizonyosan Pakson is örömmel látnák –, de annyira nem jók, hogy ne lehessen magabiztos a négyszeres magyar bajnok- és négyszeres Magyar Kupa-győztes a visszavágó előtt.

Az ASE ráadásul lendületben is van, hiszen az „oroszlánok” felett aratott európai sikert a bajnoki nyitányon, a Szeged legyőzésével (93–80) fejelték meg Völgyi Péter tanítványai. Eközben a rivális vereséggel „melegített”: az Arkadia 100–89-re kapott ki Bécsben a BC Vienna alakulatától ugyancsak bajnoki meccsen. A Traiskirchenben Wade 24, Leonard 20, Spasojevic 19, Skurdauskas pedig 16 pontig jutott.

„Remélem, a játékosok nem gondolják azt, hogy már továbjutottunk – mondta Völgyi Péter, a paksiak szakvezetője. – Azt várom, hogy védekezésben javuljunk, és abban is bízom, hogy ezúttal jobban sikerülnek külső dobásaink. Viszont azt gondolom, nem érhet bennünket meglepetés, ki fogjuk harcolni a továbbjutást.”

Emlékeztető. Eurochallenge Kupa, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés. Atomerőmű SE–Arkadia Traiskirchen Lions 70–48
(13–9, 14–9, 27–16, 16–14).
Paks, 600 néző. V: Gabara (szlovák), Bijedic (bosnyák), K. Williams (angol). ASE: L. WILLIAMS 11/3, Wilson 9, Vojvoda 8, Kámán 4, TÓTH Á. 10. Csere: Morgen 7, NAILON 12, KOVÁCS Á. 7/3, Körtélyesi 2. Vezetőedző: Völgyi Péter. Traiskirchen: Danek 6, Leonard 2, WADE 9, Spasojevic 12, SKURDAUSKAS 17. Csere: Sturm, Moschny, N''Diaye 2, Stadelmann, Blazevic. Vezetőedző: Andrea Maghelli.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!