Sport

2011.10.29. 21:10

Majdnem felállt a padlóról a kiütött Atomerőmű!

Hihetetlen meccset vívott az Atomerőmű SE a Kecskeméttel a férfi kosárlabda NB I-ben. A paksiak kis híján ledolgozták húszpontos hátrányukat.

TEOL/Rónai Gábor

Atomerőmű SE-Kecskeméti KSE 66-69 (17-18, 3-10, 19-29, 27-12). Paks, 1200 néző. V: Vígh, Pálla, Boros. ASE: L. Williams 25/9, Wilson 3, Vojvoda 13/9, Kámán 7/3, Tóth Á.4. Csere: Morgen 3, Kovács Ákos 3, Körtélyesi 8. Edző: Völgyi Péter. Kecskemét: Wittmann 10, Kelley 11, Radonjics 3, Dénes 12/9, Bencze Z. 10. Csere: Csorvási 4, Vukadinov 13/3, Hegedűs 6/3. Edző: Sztojan Ivkovics.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 7-7. 15. p.: 17-28. 25. p.: 29-42. 35. p.: 44-64.
Kipontozódott: Wittmann a 40. percben.

A fergeteges kezdést látva azt gondoltuk, vérbeli rangadót vív majd a két csapat. Az első negyedben egymásnak is estek a felek, ment az adok-kapok. A Kecskemét felvette a kesztyűt – sőt inkább a vendégek diktálták a tempót – de az ASE is belekezdett. Hogy mi történt a paksiakkal a második tíz percben, az viszont rejtély, a piros-kékek három (!) pontot tudtak összehozni, így az alföldiek megugrottak. Nagyon sokat hibáztak a hazaiak, sokszor a legbiztosabb helyzeteket is elrontották, így pedig nem is lehetett esélyük. Lorenzo Williamsnek ráadásul nem akadt társa, egyedül pedig kevés volt. A szünet után sem változott a játék képe, az ASE kereste önmagát, a Kecskemét pedig élt az eséllyel, és fokozatosan ellépett.

A záró tíz percre 18 pontnyi előnyt dolgozott össze, öt perccel a vége előtt pedig már húsz pont volt a két csapat közti különbség (44-64). Senki egyetlen árva forintot sem adott volna érte, hogy az ASE megússza a kiütést, ám nemhogy megúszta, de még az egyenlítéstől sem volt messze. Ha fél perccel a vége előtt Vojvoda nem megy bele Kelley-be, akkor egy pontra feljöhetett volna az ASE. Így azonban maradt a három, s ezzel ki is húzta a Kecskemét. Sztojan Ivkovics még bosszantotta egy kicsit a hazai drukkereket, amikor utolsó időkérésénél komótosan előkészített magának egy széket, ám ezen az estén nem a vendégek trénerére, hanem elsősorban saját csapatukra lehettek mérgesen a piros-kék drukkerek.

Völgyi Péter: - Nagyon sok hibával játszottunk, rengeteget rontottunk még a tiszta dobóhelyzetekben is. A második félidőre ritmust váltottunk, de ez kevésnek bizonyult. A Kecskemét megérdemelten győzött.
Sztojan Ivkovics: - Fantasztikus meccset játszottunk, azt gondolom, megérdemelten nyertünk, annak ellenére is, hogy igencsak megnehezítettük magunknak. Köszönjük a drukkereinknek, ők is kellettek ehhez a győzelemhez!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!