Sport

2012.05.16. 17:09

A jövő csapatát építik

Új nevek még nincsenek a KSC Szekszárd NB I-es női kosárcsapatánál, de magyar és szerb tehetségek érkezhetnek a nyáron.

Balázs László

A következő bajnoki évadban is az 5-8. helyek valamelyikét célozza meg az Atomerőmű KSC-Szekszárd élvonalbeli alakulata. Ehhez szinten kell tartani a csapatot, néhány poszton erősíteni kell –, egészen biztosan lesz mozgás nyáron az atomosoknál.

– Hat játékosnak élő kontraktusa van: Baksa, Tamis, Hajdu, Bálint, Zele és Pap Regina a jövő évi keret tagja lesz. Az irányító Baksa Bettina Budapesten jár egyetemre. Elképzelhető, hogy az ő esetében egy fővárosi csapattal tárgyalni fogunk  játékoscsere lehetőségéről – közölte Herr Péter, az KSC ügyvezetője.

– Ami biztos, Szemerédi Krisztina nem lesz a csapat tagja. Egy fiatal együttest építünk, nem fér bele a koncepcióba. Medgyessy Dórával és Demeter Anitával nem hosszabbítunk. Utóbbival elégedettek voltunk; az irányító gyengébb teljesítményt nyújtott, mint amit vártunk tőle.

A két külföldivel és Fejes Rékával kapcsolatban a következőket tudtuk meg. Sonja Mariccsal – bár hasznos tagja volt a gárdának – nem újítanak szerződést. Milica Cvetanovicsot és Fejes Rékát viszont megtartaná a klub. Mindkettőjüknek vannak ajánlatai.

A magyar magasbedobó külföld felé kacsingat. Ha nem jön össze neki egy minden szempontból visszautasíthatatlan külhoni szerződés, akkor marad Szekszárdon. A szerb centert sok helyről keresik, június vége előtt nem várható konkrét döntés az ügyében.

– Tárgyalásban állunk több hazai és szerb fiatal tehetséggel. Elképzelhető, hogy a játékmester, és a palánk alatti posztot is külföldivel töltjük be. A kettes-hármas posztra is keresünk egy gólvágó típusú kosárlabdázót. A menedzserekkel folyamatosan tarjuk a kapcsolatot, illetve Magyar Gergelynek van szegedi kapcsolata, onnét is rengeteg információt, anyagot kapunk – mondta Herr Péter.

Az egyesület büdzséje olyan játékosok szerződtetését bírja el, akiknek nincsenek teljesíthetetlen igényeik. Magyar kosaras esetében 100 és 300 ezer forint a fizetés megegyezés szerint, a külföldiek esetében 1000-1500 euró közötti összegig hajlandó elmenni a vezetés. Az edzőkérdés még nincs teljesen megoldva.

Magyar Gergelynek május végéig meghosszabbították a szerződését, a levezető edzéseket ő dirigálja. Miközben köztudott, hogy Földi Sándornak még egy évig érvényes megállapodása van.

– Jelenleg nem látok olyan okot, ami miatt jövőre ne Magyar Gergely legyen a szakvezető. Annak ellenére elégedettek vagyunk vele, hogy neki is voltak hibái, illetve egy-egy szituációban nem jól döntött. Átbeszéltük vele a dolgot. A jövő csapatának kialakításban ő is segít, ezért sem lenne életszerű ha megválnánk tőle. Földi Sándorral törekedünk az egyezségre. Úgy akarjuk intézni az ügyet, hogy egyik félben se maradjon tüske – fogalmazott az ügyvezető.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!