Sport

2012.05.02. 11:24

Óriási bravúr kellene a BKSE-től Salgótarjánban

A Salgótarján szerzett előnyt a férfi NB I/B elődöntőjében – nagy bravúr kellene a Bonyhádtól, hogy forduljon a kocka, és ők kerüljenek a döntőbe.

TEOL/K.F.

Férfi NB I/B, elődöntő, 1. mérkőzés. Bonyhádi KSE–Konecranes Salgótarján 73–89 (25–28, 25–19, 13–21, 10–21). Bonyhád, 250 néző. V: Valovics, Jakab, Tőzsér. Bonyhádi KSE: Jilling 11/3, Lukács 13/12, Rutkai, KOVÁCS 23/9, Panta 14/3. Csere: Tömösváry 6, Lőrincz 4, Verli 2, Pehár, Pifkó. Edző: Morgen Frigyes.

A döntőbe jutásért folyó mérkőzést nagyszerűen kezdték Lukácsék: öt perc alatt három tripla is a vendégek gyűrűjében landolt. A negyed derekán 18–8-as eredményt mutatott az eredményjelző. Ekkor Rutkai súlyos bokasérülést szenvedett, rá a három befejező mérkőzésen már nem is számíthat Morgen edző.

Ez láthatóan törést okozott a csapat játékán, amit a negyed végéig ki is használt a rutinos vendéggárda. Fokozatosan csökkent az előny, a 10. perc végén pedig már a látogatók jártak előbbre (25–28). A rövid pihenő alatt rendezte sorait a Bonyhád, és ismét átvette az irányítást. Kovács vezérletével a 25. percben 42–35-re ismét a BKSE vezetett, de a pihenőig három pontra visszazárkózott a Keleti-csoport éllovasa.

Közben azonban Tömösváy, Jilling és Lőrincz neve mellett egyre szaporodtak a személyi hibák A szünetben mintha az öltözőben maradt volna a Bonyhád: tizenkét vendégtalálatra mindössze egy tripla volt a válasz, így 53–59-re módosult az állás, melyet a harmadik negyed végéig nem is tudott ledolgozni a völgységi gárda. A záró felvonás 63–68-ról indult. A negyed első két percében csak a vendégek értek el kosarat, így kétszámjegyűre hízott az előnyük (63–73).

Jilling után Tömösváry és Lőrincz is kipontozódott, 73–80 után a végjátékban négy játékosát is elvesztette a hazai csapat, fölényesnek mondható vendégsikerrel zárult a meccs. A szombati salgótarjáni visszavágón a 16 pontos hátrány ledolgozása óriási bravúr lenne különösen úgy, hogy Rutkai nem is tud a csapat rendelkezésre állni. Az összecsapás egyértelmű esélyese a Salgótarján, de ez nem jelenti azt, hogy elevel lemondana a döntőbe kerülésről a Morgen-csapat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!