Sport

2012.05.01. 17:43

Öt napon belül két létfontosságú meccset játszik az UKSE

Heroikus küzdelmet folytat az élvonalban maradásért az UKSE Szekszárd női kézilabdacsapata.

TEOL/B.L.

Jenőfiék az alsóházi rájátszás első fordulójában a Békéscsabát otthon, legutóbb a Dunaújvárost idegenben győzték le (29–32). Az első játékrészben a kék-sárgák vezettek (13–16); a második félidő elejét megnyomta a hazai csapat, Ferlingék két góllal elléptek. Az utolsó tíz percben azonban az UKSE tudott újítani, a ritmusváltást nem tudta lekövetni az újvárosi egylet.

– Tartom, amit a playoff előtt mondtam: az első négy mérkőzésünkön eldőlhet a sorsunk – közölte Kovács Jenő, az UKSE Szekszárd edzője. – A terveinknek még csak egy részét teljesítettük, de bízom a csapatban. A következő két hazai összecsapásunkat (Kiskunhalas, Dunaújváros) bármi áron meg kell nyernünk, de még akkor sem dőlhetünk hátra. Csak akkor értékelődik fel a két eddigi sikerünk, ha a következő meccseinken nem vallunk kudarcot.

__________________________________

Nézze meg az UKSE–Békéscsaba meccs fotóit itt!

__________________________________

A szekszárdi gárda szakvezetője elmondta: valamennyi játékosa kék-zöld foltokkal a testén jött le pénteken a pályáról, nagy verekedés volt a szomszédvári derbin. Vasárnap a Békéscsaba otthon simán legyőzte a Kiskunhalast (35–25), ami meglepő eredmény, hisz az alapszakasz 21. fordulójában Dankó Ervin alakulata óriási meglepetésre nyerni tudott a Viharsarokban (29–36). 

– A célunk továbbra is a biztos bennmaradás. Ahhoz, hogy ezt elérjük, óriási szükségünk lesz a szurkolóink támogatására – folytatta az edző. – Az első körben nem zártunk túl jó mérleggel a Bács-Kiskun megyei gárda ellen: idegenben a szezon leggyengébb játékát nyújtva sima vereséget szenvedtünk (26–20), otthon pedig egy nehéz szituációban megújulva, küzdelmes mérkőzésen időntúli hétméteressel mentettünk pontot (36–36). Van miért visszavágnunk a Halasnak, ennek megfelelően mindent egy lapra feltéve készülünk.

Az UKSE játékosai hétről-hétre bizonyítják erkölcsi tartásukat, sokszor vesztes pozícióban sem adják fel Triffáék. Jó néhány kézilabdázó tüdőembóliával küzdve, karfiolossá aszalódott fejjel, eksztázisban játszva hajtja végig a meccseket, bizonyítva, hogy nem közömbösek a szekszárdi kézilabdázás jövője iránt. A drukkerek jelenlétükkel demonstrálhatják, hogy jóban rosszban kitartanak a csapat mellett.
A program: UKSE Szekszárd–Kiskunhalas, szerda, 18 óra.

Az állás az alsóházi rájátszásban (9-12. hely): 1. Békéscsaba 6 (57–49), 2. Szekszárd 5 (56–51), 3. Dunaújváros 5 (60–59), 4. Kiskunhalas 2 (52–66) ponttal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!