Sport

2012.05.03. 14:04

Tápai Tímea bronzérmei a Budapest-bajnokságról

Tápai Tímea révén két érmet is elhozott a Szekszárd AC az idei felnőtt Budapest-bajnokságról.

Rónai Gábor

Sáth Sándor szakmai igazgató örülhet, újra van felnőtt bajnoki érmese a Szekszárd AC-nek. Tápai Tímea az Ács Gábor emlékére kiírt Budapest-bajnokságon remekelt, egyéniben és párosban egyaránt a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Tápai a 32-es főtáblán előbb Kakuszi Lillát (Statisztika) verte meg 4:1-re, majd Ambrus Krisztián (Soltvadkert) győzte le még biztosabban, 4:0-ra.

Az elődöntőben aztán nagyon nagy meccsen kikapott a nagy esélyes Madarász Dórától igaz, a 4:3-as vereségben benne volt a győzelem is, a döntő szettet 11:9-re nyerte a kecskeméti klasszis. Madarász végül az első helyet is megszerezte, miután hasonló arányban  legyőzte Kertai Ritát (Postás).

Párosban a budaörsi Emma Recko volt Tápai párja, s bizony remek duót alkottak. Az első körben még erőnyerőként léphettek tovább, aztán a sors furcsa fintoraként a szekszárdi Fuderer Dalma és a német légiós, Takács Lili alkotta kettőst (3:0), majd a Statos Bándó Petrát és Pattantyús Petrát múlták felül (3:0). A döntőért az egyik legösszeszokottabb hazai páros, a Braun Éva–Kertai Rita duó várt Tápaiékra, s velük már nem is bírtak, így Tápai Tímea az egyéniben elért harmadik helye után párosban is bronzérmet nyert.

Párosban a Fastron AC duója, Ambruzs Anett és Kiss Réka a főtábla első körében esett ki, egyéniben pedig a szekszárdi Fuderer búcsúzott ugyanitt.

Közgyűlés
Május 24-én, csütörtökön tartja soros közgyűlését a Szekszárd AC. Az esemény 17 órakor kezdődik a szekszárdi városi sportcsarnok emeleti tárgyalójában.

Rónai Gábor -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!