Sport

2012.07.29. 17:01

Egy bombagól döntött

Címkék#Paksi FC

Hiába egyenlített kétgólos hátrányból az MVM Paks a Pécs ellen a bajnokság nyitófordulójában, egy bődületes nagy szabadrúgásgóllal a vendégek megérdemelten vitték el a három pontot.

Balázs László

MVM Paks–PMFC-Matias 2–3 (1–2). Paks, 1500 néző, V: Becséri. Paks: Pokorni– Heffler T., Sifter, Szabó J., Báló– Fiola, Sipeki (Csehi, 72.)– Kulcsár D., Kiss T. (Eppel, 56.), Bartha (Heffler N., 56.)– Simon A. Vezetőedző: Kis Károly. Pécs: Dibusz– Fodor, Krejci, Lantos, Zeljkovic– Horváth A., Uzoma, Wittrédi, Demjén (Horváth Zs., 72.)– Bajzát (Akassou, 79., Grumic (Okoronkwo, 49.). Gólszerzők: Simon A. (37.), Heffler N. (72.), illetve Wittrédi (31.), Grumic (36.), Zeljkovic (92.). Sárga lap: Báló (64.), Fiola (66.), Kulcsár D. (76.), illetve Uzoma (46.), Demjén (53.).

Az első bálozók gátlásosságával kezdett mindkét csapat az új idény első paksi összecsapásán. A hazaiak tértek előbb magukhoz a tikkasztó hőségben. Hatalmas tusakodás folyt a középpályán, a visszafogott lendület – írjuk a nagy meleg számlájára – minimális kreativitással párosult. A Paks volt a kezdeményezőbb, igaz ez a helyzetek számában nem mutatkozott meg.

A Pécs a csatárokra fellőtt labdákkal próbálkozott, míg Kiss Tamásék a baranyai védőfal repedései közé próbálták meg betuszkolni a labdát. A meccs első harmada után hat percbe sűrűsödött bele a labdarúgás kvintesszenciája – a gyors gólváltásból a Supka-alakulat jött ki jobban. Aztán az összecsapás ismét visszasüllyedt az apatikus tapicskolás állapotába.

A szünet után a mecsekaljai gárda nem erőltette a támadásokat a tompának és fásultnak tűnő paksi csapat ellen, Lantosék kivártak, hogy mi történik…

A semmiből egyenlített a zöld-fehér együttes. Itt még bármi lehet – gondolhatták a szurkolók 2–2 után, mert a labda gömbölyű, az ég kék, a fű zöld, a tippmix pedig jó játék. A végén az összeszedettebb, gyorsabb vendégek mezőnyfölényt harcoltak ki, helyzetek nélkül. Zeljkovic – aki Causic mellett egyedül maradt meg a pécsiek tavalyi légiós kontingenséből – Wyatt Earp-üzemmmódba kapcsolt.

A balhátvéd – akinek eredeti helye a középpálya – harmadik, irgalmatlanul eltalált nagy lövésével kiharcolta a győzelmet az alakuló Pécs. Gyenge mérkőzésen a két nagy szabadrúgásgólon kívül még valaki kiemelkedette a mezőnyből. A PMFC egyik nyári szerzeményén, Eke Uzomán abszolút nem látszott, hogy nyolc hónapja nem játszott tétmeccset. A nigériai játékos a maga módján biztos vért ivott az összecsapásra, kellemetlen moszkitóként a pálya majd minden szegletében feltűnt.

Győzelemmel kezdett a címvédő Debrecen

OTP Bank Liga, 1. forduló eredményei: Haladás Sopron Bank–Egri FC 4–2 (0–1). Gól: Tóth P. (50.), Halmosi (52.), Iszlai (57., 11-esből), Andorka (66., 11-esből), illetve Pisanjuk (45.), Németh N. (74.). Diósgyőri VTK–Újpest FC 2–1 (1–1). Gól: Fernando (29.), Seydi (65.), illetve Vermes (42.). DVSC-TEVA–Győri ETO FC 4–1 (4–1). Gól: Sidibe (8., 21.), Szakály (10.), Kulcsár (45+1.), illetve Andric (12.). Ferencváros–Kecskeméti TE 1–1 (1–0). Gól: Alempijevic (33.), illetve Jorginho (63.). Kiállítva: Otten (88.), illetve Balogh B. (74.). MTK Budapest–Kaposvári Rákóczi – (–). Gól:
 

Balázs László -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!