Sport

2012.11.21. 18:16

A legjobb csapat telel az élen

A Tevel az őszi bajnok, de az biztos, hogy nagy harc lesz az aranyért tavasszal az UNIQA megyei I. osztályú focibajnokságban. A Majos, a Bátaszék és a Szedres sem tett még le az elsőségről.

TEOL/Rónai Gábor

Kétség sem férhet hozzá, a teveliek megérdemelten állnak a bajnoki tabella első helyén. Kiss János együttese meggyőző teljesítményt nyújtott, tíz győzelme mellett kétszer játszott döntetlent, és csupán egy vereséget szenvedett el. Pedig a szakvezetőnek nem volt könnyű dolga, hiszen a nyáron egy teljesen új csapatot kellett építenie. A sok új érkező azonban gyorsan megtalálta a közös hangot egymással, és az edzővel is.

Ez az egység, a küzdeni tudás különösen a rangadókon jött jól: a Bátaszéket (3–1), a Kölesdet (5–2) és a Cikót (5–0) biztosan verte a gárda, amely a Majossal úgy játszott döntetlent (3–3), hogy a 90. percig vezetett, és a Szedres elleni hazai vereségét (2–3) is annak köszönhette, hogy egy félidőnyi előnyt adott riválisának (0–3). Ennek ellenére nem lesz könnyű dolga tavasszal a listavezetőnek, mert a Bátaszékkel, a Majossal és a Szedressel is idegenben kell megvívnia.

A második helyezett majosiak éppen ebben lehetnek erősek, ők ugyanis a Szedres, a Bátaszéket és a Tevelt is saját pályájukon fogadják. A Máté Balázs dirigálta egylet hozta a tőle elvárt teljesítményt, ők rúgták a mezőnyben a legtöbb gólt (a Tevellel egyetemben 47-ig jutottak) és a legkevesebbet (11) is ők kapták.

A jó védekezésének (15 kapott gól) köszönheti harmadik helyét a Lacza József dirigálta Szedres, no meg annak, a szakemberek körében egyöntetű véleménynek, hogy a Fritz Ádám és Bíró Adrián fémjelezte együttes játssza a legszebb focit. A szedresiek évek óta együtt vannak, és ha sérülések miatt ki is dől egy-egy kulcsember, akad olyan fiatal tehetség, aki pótolni tudja a „bástyát”.

A negyedik helyezett Bátaszék viszonylag jól átvészelte azt, hogy teljesen szétesett az NB III-ból kieső gárda, de Dienes Pál néhány fiatal beépítésével ütőképes csapatot hozott össze. Nem kell túl nagy hozzáértés, hogy kijelentsük: ebből a négyesből kerül majd ki az UNIQA megyei I. osztály 2012/13-as bajnoka, és vélhetően az a csapat lesz a befutó, amelyik a rangadókból a legjobban tud majd kijönni.

Az ötödik helyen telelő Cikó (amely hazai pályán nyert a Bátaszék és a Majos ellen is), a hatodik, újoncként remekül játszó Fadd, és a pazarul rajtoló, de utolsó meccseit csúnyán elrontó (öt meccs, öt vereség) Dunaszentgyörgy lehet a mérleg nyelve a nagyok csatájában. Amelyiküktől sikerül pontot, vagy pontokat elcsípniük, az vélhetően lemondhat a legfényesebb éremről.

A szezon legnagyobb csalódása a nyolcadik helyezett Kölesd teljesítménye. Az előző idény bronzérmesét mindenki a bajnokság legnagyobb esélyesének kiáltotta ki, de az edzőváltás, a belső harcok alaposan meggyengítették a gárdát, amely nyomaiban sem emlékeztet korábbi önmagára.

Az Őcsény, a Kakasd és a Kisdorog közel azonos játékerőt képvisel, a Tamási, a Nagymányok és a Dunaföldvár tavasszal azért fog harcolni, hogy minél jobban elkerüljön a veszélyes zónából.

A bajnoki tabelláért kattintson ide!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!