Sport

2012.11.03. 09:11

Az Eb-re minősít a verseny

Egy hét múlva Sötétvölgyben rendezik a Baron von Twickel-sorozat záró futását, amely egyben válogató verseny is a decemberi szentendrei Eb-re.

Balázs László

November 11-én vasárnap benépesül a sötétvölgyi gyermektábor előtti tisztás. Már hagyománynak számít, hogy a Baron von Twickel mezeifutó-versenysorozat egyik állomását a közkedvelt kirándulóhelyen rendezik.

Szintén tradíció, hogy a viadal országos válogató verseny a mezei Európa-bajnokságra. 2012-ben a dolog pikantériája, hogy a kontinensviadalt hazánkban rendezik, méghozzá Szentendrén a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, közismertebb nevén skanzenben. December 9-én az olimpia utáni időszak legjelentősebb hazai rendezvényére gőzerővel készülnek a magyar futók, akiknek szinte kötelező a részvétel Sötétvölgyben.

Így időjárástól függetlenül az utóbbi éveknél is színvonalasabb verseny várható mind az ifjúsági és junior, mind az utánpótlás- és felnőtt kategóriákban. A versengés szekszárdi vonatkozása, hogy a válogatott felkészítésében jelentős szerepet vállal a kiváló edző, Németh Gyula, aki a helyszínen árgus szemekkel figyeli majd a versenyzők formáját.

A rendezvény 11 órakor kezdődik a legkisebbek versenyével, hiszen a sorozat eddigi bonyhádi, hőgyészi és bajai állomásain ők voltak többségben, és az utolsó, negyedik versenyen eldől, hogy 2012-ben kik nyerik az összetett pontversenyt. A Sportélmény Alapítvány által szervezett megmérettetésen egy új versenyformát is bemutatnak.

A Sport XXI. program égisze alatt bonyolítják le a Dél-dunántúli regionális mezeifutó versenyt, melyben U11-es és U13-as kategóriákban 8x600 méteres váltófutást rendeznek a szervezők. A pályát terepakadályokkal nehezítik majd. A lelkes amatőrök sem maradnak ki a versenyből, a verseny záró számában 10 ezer méteren bárki rajthoz állhat. Versenykiírás és információk a www.sportelmeny.hu oldalon olvashatók. A versenyen nevezési díj nincs, nevezni sem kell, a bátor futókat a rajtvonalon várják a versenybírók.

Távok. Mini (2002-): fiú-lány 600 méter. Gyermek (2000-2001): lány 1500 m; fiú 2000 m. Serdülő (1997-1999): lány 2000 m; fiú 4000 m. Ifjúsági és junior: női 4000 m; férfi 6000 m. U23: férfi 8000 m. Felnőtt: női és férfi 10 000 méter.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!