Sport

2012.11.30. 16:34

KSC: A nyeretlen Vasas ellen kötelező a győzelem

A női NB I A csoportjának 12. fordulójában az idén még nyeretlen MKB Euroleasing Vasas együttesét fogadja a múlt héten Diósgyőrt legyőző Atomerőmű-KSC Szekszárd csapata, amelynek pozíciója megszilárdításához most is nyernie kellene.

TEOL/B.L.

A KSC-nél jó hír, hogy Theodoreán Alexandra problémás válla ellenére bevethető, a keresztszalag-szakadásból lábadozó, idén még egy percet sem játszó Zele Dorina is teljes értékű edzésmunkát végez. Az ő visszatérése januárra várható. A bosnyák Dragana Szvitlica begyulladt foga miatt hagyott ki edzéseket.

A helyezésben tavaly történelmet író (6.) fővárosi együttesben csak fiatal játékosok szerepelnek. A nyáron meghatározó emberek távoztak a Vasastól (Pál Szandra, Teilane, Adamecz). A tavalyi keretből nyolcan maradtak, hozzájuk csatlakozott két junior (Gocsman Ágota, Határ Bernadett). Öten érkeztek más klubtól: Barna Judit, Rakolczai Krisztina, Szabó Daniella, Kárász Linda és Müller Melinda játszik piros-kék színekben.

Diósadi Deák Éva edző új csapatot épít. Az utánpótlás nevelő klubként deklarált csapatnak nem okoz gondot a fiatal tehetségek kinevelése, hiszen azon a bizonyos ajtón ott kopogtatnak a jövő reménységei. November közepén a Sopronban első alkalommal megrendezett FIBA U16-os Bajnokok Torna döntőjében – ahol hét ország bajnoka lépett pályára – a cseh Frisco Brno gárdáját 61-57-re legyőzve a Vasas-Basket Akadémia lett a Bajnokok Bajnoka. (A rendező Soproni Darazsak ötödik helyen zárt a tornán.)

A mostani évadban az utánpótlás-válogatott Mansaré Manty a csapat legeredményesebb kosárlabdázója, a magasbedobó átlagban tíz pontot és öt lepattanót szerez. Augusztus óta kétszer találkozott egymással a két csapat: a szekszárdi Sió Kupán 74-62-re, az október 9-i fővárosi bajnokin pedig 73-65-re nyert a KSC.

Női kosárlabda NB I, szombat: Atomerőmű-KSC Szekszárd–MKB Euroleasing Vasas, városi sportcsarnok, 18 óra.

A bajnoki tabelláért kattintson ide!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!