Sport

2013.04.27. 19:26

Bor Barna bronzot nyert a budapesti Eb-n

A +100 kilogrammos kategóriában szereplő Bor Barna bronzérmet nyert a budapesti cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján.

TEOL/MTI

Budapest, 2013. április 27. Bor Barna a Eb kabalafigurájával, a Judoggy nevû magyar vizslával, miután +100 kilogrammosok versenyében gyõzött a bronzmérkõzésen a 62. cselgáncs Európa-bajnokságon a budapesti Papp László Arénában 2013. április 27-én. MTI Fotó: Földi Imre

Fotó: MTI/MTVA

A vb-ezüstérmes paksi dzsúdós a szlovén Matjaz Cerajjal küzdött meg a 3. helyért, akit mind az öt eddigi mérkőzésükön megvert. Nem volt ez másként hatodszor sem, a 26 éves, háromszoros Eb-második magyar alig másfél perc elteltével gyilkos leszorítást kezdeményezett, amelyből ellenfelének esélye sem volt kijönni.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Bor Barna a budapesti cselgáncs Eb kabalafigurájával ünnepli bronzérmét (Fotó: MTI)
[/caption]– Úgy mentem ki a tatamira, hogy ha beledöglök is, megcsinálom. Edzőm is azt mondta, hogy itt már nem kell tartalékolni – nyilatkozta Bor. – Nem éreztem tehernek az Eb-t, élveztem a meccseket, az olimpiai csalódás és a sok ezüst után nagyon meg vagyok hatódva.

Edzője, Hangyási László elmondta: mikor tanítványa megfogta a szlovént, már tudta, hogy megvan a meccs. – Eddig mindig megverte Cerajt, és mi tiszteljük a hagyományokat – tette hozzá. Bor a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte az arénában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!