Sport

2013.04.04. 11:09

Elöl is jól muzsikál a védő

Szabó János hetek óta az NB I-ben szereplő paksi futballcsapat egyik legjobbja. A Haladás elleni meccsen is kitűnt a többiek közül – ha kis szerencséje van, akár még gólt is szerezhetett volna.

TEOL/Rónai Gábor

Három meccs, négy pont – ez az MVM Paks mérlege tavasszal az OTP Bank Ligában. Lehetne több is, de nincs ok a panaszra. Az atomvárosiak továbbra is tartják pozíciójukat a középmezőny élén, igaz, nem lehetnek nyugodtak, hiszen a 13. helyezett Kecskemét is csupán négy ponttal van lemaradva. A hétvégi, Haladás elleni „vízifoci” nem hozott gólt. A Paks legjobbja a hetek óta remek formában futballozó, 23 éves Szabó János volt, aki egy alkalommal nagyon közel került a gólhoz. Szabó a 40. percben Heffler Norbert szögletét követően fejelhetett volna a kapuba, de Radó András a gólvonalon állva tisztázott.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Szabó János (képünkön jobbról) hetek óta az MVM Paks egyik legjobbja (Fotó: Molnár Gyula)
[/caption]– Mondhatnám, hogy pocsék volt a pálya, de akkor nem mondanék igazat – kezdte Szabó János. – Nem volt az igazi a talaj, de azért lehetett futballozni rajta. Megpróbáltunk a szokásos kombinatív játékunkkal előrukkolni, de nem ment egyszerűen. Az eredménnyel természetesen nem vagyunk elégedettek, hiszen nyerni szerettünk volna. Ugyanakkor azt mondom, ilyen körülmények között az egy pont sem rossz, a későbbiekben ez még sokat érhet nekünk.

– Szerintem az eddigi tavaszi produkiónkra nem lehet panaszunk – folyatta Szabó. – Három győzelem mellett egy döntetlen és egy vereség a mérlegünk, én ugyanis ideveszem a tavaly év végén lejátszott Pécs és Pápa elleni bajnokinkat (előbbin 3–1-re, utóbbin 2–0-ra nyert a Paks – A szerk). Az újpesti meccsünk parádésan sikerült, de aztán a Honvéd ellen saját közönségünk előtt alulmaradtunk. Ha akkor is nyerünk, ott lehetnénk a dobogósok mögött.

A paksiak szombaton Siófokra látogatnak, majd április 9-én, kedden Vácon az Egerrel játsszák elmaradt meccsüket. A két találkozón a papírforma szerint hat pontot szereznek a zöld-fehérek – az említett mérkőzéseken akár a támadásokat előszeretettel segítő Szabó János is lehet a főszereplő.

– A mester mindig azt kéri tőlünk, védőktől, hogy ha lehetőségünk van, bátran lépjünk be a támadásokba – tette hozzá Szabó. – Persze arról szó sincs, hogy én akarok lenni a főszereplő, a lényeg amúgy is az, hogy ezt a két meccset a lehetőség szerint nyerjük meg. Nem lesz könnyű dolgunk, biztosan meg kell küzdenünk az ellenfelekkel, de jómagam hat ponttal számolok. Amúgy is sokkal jobb érzés előrefelé tekinteni a tabellán, mint hátrafelé.

TEOL/Rónai Gábor Szabó János (képünkön jobbról) hetek óta az MVM Paks egyik legjobbja (Fotó: Molnár Gyula) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!