Sport

2013.12.17. 18:40

Két csapat fut versenyt az aranyéremért

Két csapatról szólt a 2013/2014-es focibajnokság őszi idénye az UNIQA megyei első osztályban. Nem nagy bátorság kijelenteni, hogy a Bátaszék SE vagy a Dombóvári FC-Róna lesz az aranyérmes.

TEOL/R.G.

Fotó:

Harminchárom mérkőzés veretlenül. Ezzel a bravúros teljesítménnyel büszkélkedhet a Bátaszék SE. Dienes Pál alakulata legutóbb még az előző idény nyolcadik fordulójában, a Tevel otthonában kapott ki (1–3), azóta nem talált legyőzőre. Huszonhét győzelem és hat döntetlen a mérlege. A most zajló szezonban tizenkét meccset nyert meg, kettőt pedig döntetlenre adott a kék-fehér alakulat. A döntetleneket a Bonyhád Völgység LC (3–3) és a Dombóvári FC-Róna ellen érték el, utóbbit ráadásul idegenben. Dienes Pál együttesének ereje a csapategységben rejlik, náluk nincs kiugró egyéni teljesítmény, minden játékos igyekszik hozzátenni a magáét. Mindezt alátámasztja a házi góllövőlista is, amelynek élén Gábor Gergő 9 találattal áll, Jaksa Péter 8, Botos Tamás 7, Calka Norbert 6 gólig jutott.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A szedresi Szabó Szabolcs (pirosban) és a bátaszéki Botos Tamás csatázik a labdáért (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]A rivális Dombóvári FC-Róna nem büszkélkedhet ilyen hosszú veretlenségi sorozattal – csoda is lett volna, hiszen a Bátaszékkel ellentétben a jóval erősebb NB III-ban szerepelt Kardos Ernő alakulata. Ugyanakkor a megye egyben a bajnoki arany legfőbb várományosa. Kerete valamennyi riválisnál erősebb, nagy kérdés, hogy tavasszal ezt be tudják-e bizonyítani. Nem lesz egyszerű dolguk, hiszen az éllovassal idegenben játszanak, márpedig ez a meccs döntő lesz a bajnokság végkimenetele szempontjából. A bátaszékiekkel ellentétben Dombóvárott két támadó húzza a csapat szekerét: a góllövőlistát 22 találattal Czonev Márk vezeti, csatártársa, Fábián Imre 13 gólig jutott. A harmadik legeredményesebb DFC-játékos Bán Csaba, aki 6 gólt jegyzett. A szakemberek szerint mégsem ők, hanem Keczeli Krisztián a sikerek legfőbb kovácsa, a középpályás megszámlálhatatlan gólpasszal járult hozzá a jó szerepléshez. 

Az éllovastól tíz, a második helyezettől nyolc pontra van a két völgységi egylet, a címvédő Majosi SE és a Bonyhád VLC, teljesen azonos mutatóval. Ahhoz sem kell nagy merészség, hogy megtippeljük: ez a két csapat lesz harcban a dobogóért. A Kölesd ugyan lőtávolban van, de minden bizonnyal nekik marad az ötödik hely, amelyért a meglepő botlásokat produkáló Szedressel és a felemás szezont teljesítő Tolnával vívhatnak majd nagy csatát. Talán még a Tevel férhet be a felsőházba, de ehhez az őszinél sokkal jobb teljesítmény kell majd az előző szezon ezüstérmesétől. A középmezőny helyei a Kisdorog, az Őcsény, a Dunaszentgyörgy, a Tamási és a Dunaföldvár között oszlanak el, a Kakasdtól és a Faddtól komoly fordulat kellene ahhoz, hogy ne a tabella utolsó két helyén zárjanak.

A góllövőlisták élcsoportja

Felnőttek, 22 gólos: Czonev Márk (Dombóvári FC-Róna), 18 gólos: Sebestyén Norbert (Bonyhád VLC), 13 gólos: Fábián Imre (Dombóvári FC-Róna), 10 gólos: Tálas Zoltán (Majos), Rikkers Péter (Tolna), Máté Balázs (Majos), 9 gólos: Horváth Péter (Kisdorog), Simon József (Tevel), Gábor Gergő (Bátaszék), Máté Róbert (Bonyhád).

Ifjúságiak, 22 gólos: Sztrahia Dániel (Szedres), 21 gólos: Hucker Bence (Kakasd), 20 gólos: Sárközi Márk (Kölesd), 19 gólos: Tamás Dániel (Majos), 18 gólos: Tar László Csaba (Bátaszék), 13 gólos: Baksai Roland Tibor (Kölesd), Kolompár Róbert (Őcsény), 12 gólos: Preimeyer Márk (Őcsény), 11 gólos: Tóth Balázs (Bátaszék).

Ifjúságiak, 22 gólos: Sztrahia Dániel (Szedres), 21 gólos: Hucker Bence (Kakasd), 20 gólos: Sárközi Márk (Kölesd), 19 gólos: Tamás Dániel (Majos), 18 gólos: Tar László Csaba (Bátaszék), 13 gólos: Baksai Roland Tibor (Kölesd), Kolompár Róbert (Őcsény), 12 gólos: Preimeyer Márk (Őcsény), 11 gólos: Tóth Balázs (Bátaszék). A szedresi Szabó Szabolcs (pirosban) és a bátaszéki Botos Tamás csatázik a labdáért (Fotó: Mártonfai Dénes) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!