Sport

2014.03.21. 19:07

A legjobb vidéki csapat lett az újoncoknál a Szekszárd AC

Az utóbbi évek legjobb eredményét érték el a Szekszárd AC fiatal asztaliteniszezői azzal, hogy bronzérmet szereztek az újoncok Ormai László Sportcsarnokban megrendezett csapatbajnokságán.

TEOL/R.G.

A Fáth Panna, Kozári Tamara, Szilasi Flóra és Varga Janka alkotta négyes a negyeddöntőben a Postás SE-nél bizonyult jobbnak. A 4:0-s sikerből Kozári Tamara (Dancsó Blanka ellen), Varga Janka (Győrfi Sára) és Szilasi Flóra (Borsi Eszter) egyaránt 3:0-s győzelemmel járult hozzá, s ugyanilyen arányban nyert a Varga Janka–Szilasi Flóra páros is.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Kozári Tamara, Fáth Panna, Varga Janka és Szilasi Flóra, edzőjükkel, Türei Istvánnal (Fotó: TN)
[/caption]Türei Ferenc tanítványai a folytatásban a Statisztika első csapatával kerültek szembe, a legerősebb magyar klubbal szemben bravúr lett volna bármilyen szoros eredmény. A Harasztovich Fanni, Körtvélyesi Erzsébet, Menkő Veronika alkotta fővárosiak 4:0-ra nyertek, így a szekszárdiak a harmadik helyen végeztek, vagyis bronzérmet vehettek át az eredményhirdetéskor.

A győzelmet a Stat szerezte meg, miután a fináléban 4:1-re legyőzte a klub második sorából összeállított gárdát, amely amúgy a Kecskemétnél bizonyult jobbnak (4:2) a másik elődöntőben. A szekszárdiak így – miután a győztestől szenvedtek vereséget – elmondhatják magukról, hogy a legjobb vidéki újonccsapat az övék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!