Sport

2014.04.28. 11:43

Bajnok a Szekszárdi FGKC!

A Budaörs KC kikapott Szombathelyen, így a szekszárdiak előnye hat pontra nőtt riválisukkal szemben az NB I/B-s női kézilabda bajnokságban.

TEOL/B.L.

Női NB I/B Nyugati-csoport, 23. forduló
Szekszárdi Fekete Gólyák KC–Mohácsi Takarék Bank-Kozármisleny 31–23 (14–8).
Szekszárd, 150 néző. V.: Őri Erika, Szalay Zoltánné. Szekszárd: Schell– Német 3, Farkas A. 2, Vasas 8 (2), GULYA 4, FAUSZT 7, Reisch 4. Csere: Mészáros M., Tancz (kapusok), Nagy Sz., Zhorela 3, Grénus. Edző: Tabajdi Ferenc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

A tavasszal botladozó vendégek a 22. fordulóban a Győr II elleni győzelmükkel (27–23) jelezték, hogy kifelé jönnek a hullámvölgyből, a Gólyák pedig a Budaörsön mutatott erényeit szerette volna megtartani. A mérkőzés első szakaszában ez főleg védekezésben sikerült, így a támadásban elkövetett hibák ellenére magabiztos előnyt szerzett az FGKC (21. perc: 11–3). A gyenge védekezés miatt a játékrész hajrájában zárkózott az ellenfél.

A második félidő első részében eladott labdák és gyenge kapus teljesítmény jellemezte a szekszárdiak játékát, így Székely Katalin alakulata lőtávolon belülre került (43. p.: 18–15). Ekkor – az egyébként elég hektikusan játszó – Fauszt és Vasas összekapta magát, így a különbség fokozatosan nőtt. Gulya és Zhorela góljaival a végére visszaállította a nyolcgólos, legnagyobb különbséget a hazai gárda. Alacsony színvonalú összecsapáson mindkét együttes küzdött, és próbált alkalmazkodni a játékvezetéshez.

A lefújás után a szurkolók és a csapat együtt várta a Haladás VSE–Budaörs KC mérkőzés végeredményét. Egy időben kezdődött a két találkozó, de a szombathelyi tíz perccel később fejeződött be. A Haladás győzelmével (32–29) biztossá vált, hogy a Szekszárd megnyerte a bajnokságot, kezdődhetett az ünneplés...

Tabajdi Ferenc: – A budaörsi hangulat és a nehézségeink miatt ezúttal nem várhattam többet csapatomtól. Küzdöttünk, időnként szenvedtünk, de tisztességesen lehoztuk a mérkőzést. Gratulálok a lányoknak bajnoki címhez!

Bajnoki tabella, eredmények, program, góllövőlista itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!