Sport

2014.06.01. 19:08

Molnár Péter új rekordja, Simon Attila lett a (társ)gólkirály

Az MVM-Paks 2–0-s vereséget szenvedett a Ferencvárostól a labdarúgó OTP Bank Liga 2013/2014-es idényének záró fordulójában.

TEOL/R.G.

Molnár Péter rekordot állított fel a Ferencváros elleni vasárnapi bajnokin. Az MVM-Paks kapusának 11 percet kellett volna kihúznia a Ferencváros ellen ahhoz, hogy átadja a múltnak a klub korábbi kiváló hálóőre, Kovács Attila kapott gól nélküli rekordját. Molnár ezt jócskán megfejelte, hiszen 54 percig állta a sarat a Puskás Ferenc Stadionban, így most 565 perccel ő paksi futballklub NB I-es történetének rekordere.

Nemcsak ő, hanem Éger László is középpontban volt az OTP Bank Liga záró fordulójában. A paksiak 37 éves védője a Fradi ellen játszott utoljára a magyar élvonalban – Csertői Aurél a 80. percben cserélte le a védőt, akit természetesen vastaps kísért az öltözőbe. Éger László az új szezonban már a paksi klub vezetésében fog dolgozni.

A találkozón fölényben futballozott a bronzéremre hajtó Ferencváros, amely a 2–0-s sikerével a dobogón zárt a DVSC és az ETO mögött, így ősztől kiléphet a nemzetközi kupaporondra, egészen pontosan az Európa Ligába. Az első gólt, a fentebb már emlegetett 54. percben a német védő, Bönig szerezte, majd pedig a 82. percben a brazil Leonardo talált be 11-esből (Báló lökte fel a 16-oson belül Bödét).

A meccs krónikájához tartozik még, hogy Windecker Józsefet második sárga lapja után a 74. percben kiállította a játékvezető, és az is, hogy bár Simon Attila nem talált be a Fradi kapujába, 18 találatával így is gólkirály lett, igaz, ezen a címen meg kell osztoznia a Videoton támadójával, a DVTK ellen a hajrában eredményes Nemanja Nikoliccsal. A tizenegyedik helyen záró paksiak négy győzelem és két döntetlen után szenvedtek vereséget, míg a Ferencváros sorozatban kilencedik összecsapását nyerte meg.

Ez történt a meccsen

OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló

Ferencváros–MVM-Paks 2–0 (0–0). Puskás Ferenc Stadion, 12 ezer néző. V: Iványi Z. Gól: Bönig (54.), Leonardo (82., 11-esből). Piros lap: Windecker (74.). Ferencváros: Dibusz –Jovanovic, Mateos, Pavlovic, Bönig (Laczkó, 87.) – Somália (Józsi, 84.), Gyömbér, Leonardo, Holman (Ugrai, 72.), Jenner – Böde. MVM-Paks: Molnár P. – Heffler T., Kovács G., Éger (Kulcsár D., 80.), Szabó J. (Báló, 34.) – Könyves (Bor, 61.), Bori, Kecskés, Windecker, Bartha – Simon A.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!