Sport

2014.09.25. 14:39

Kiszli Vanda, Pupp Noémi és Boros Adrián várja a vb-rajtot

Kalandosra sikerült a magyar kajak-kenu válogatott útja az oklahomai maraton világbajnokságra. Lekésett és majdnem lekésett csatlakozások, elveszett, majd megkerült csomagok tarkították a mieink utazását.

TEOL/B.L.

Női kajak egyesben Csay Renáta, a Graboplast VSE versenyzője, – akit csak a szakág „királynőjeként” emlegetnek – mindenképpen esélyes arra, hogy megvédje világbajnoki címét szeptember 26. és 28. között az Egyesült Államokban. A sportág klasszisa tavaly tizenharmadik vb-aranyérmét nyerte maratoni távon.

Érmes reményekkel áll rajthoz Amerikában a júniusi pöstényi Európa-bajnokságon jól szereplő Boros Adrián (Tolna Vízmű KKSC) is, akinek augusztus végén K-1-ben rajthoz kellett állnia a győri versenyen, ahol győzött, így A-egységként indulhat. Párosban az újpesti Solti Lászlóval az oldalán második lett a vb-válogatón, K-2-ben B-egység lesznek.

A vb-n sokkal erősebb lesz a mezőny az Eb-hez képest, ezzel együtt érmeket is nyerhetnek a kajakos fiúk. Az esélyekről annyit, Boros bízik benne, hogy egyesben az első hatba tud kerülni a roppant erős mezőnyben. Párosban is hasonlóra számít, de szerinte ott az éremszerzés is elképzelhető.

A női kajak egyesben Váczai Enikő (KSI) nyert Győrben, a világbajnokságon K-1-es A egységként az U23-asok között indul, a második Kiszli Vanda (Atomerőmű SE) B egység lesz ebben a számban. (Ez azt jelenti, hogy részvételét magának, vagy a klubjának kell finanszíroznia.) Az ifjúságiak versengésében a szintén paksi Pupp Noémi (ASE) a győri Takács Tamarával az oldalán A szekcióként vetélkedhet riválisaival.

A küzdelmek ma az utánpótlás korosztály versenyeivel kezdődnek. Egy évvel ezelőtt Koppenhágában a 38 versenyzőből álló válogatott összesen 7 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzéremmel zárta a világbajnokságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!