Sport

2014.09.22. 15:03

Nagy csatában értékes FGKC-győzelem a rangadón

Fordulatos mérkőzést hozott az egyik trónkövetelő és a címvédő Fekete Gólyák összecsapása az NB I/B-s női kézilabda-bajnokságban.

TEOL/B.L.

Nyugati-csoport, 2. forduló
Kozármisleny SE–Szekszárdi FGKC 19–24 (11–10).
Kozármisleny. V: Balogh B., Tóth V. Szekszárd: Mészáros M.– GRÉNUS 4, Farkas A. 3, Gulya 1, Nagy Sz. 2, Vasas E. 7 (3), Reisch 3. Csere: SCHELL (kapus), HORVÁTH SZ. 4. Edző: Tabajdi Ferenc.
Hétméteresek: 7/5, ill. 3/3.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.

Kiváló, harcos védekezéssel kezdett a vendéggárda (8. p.: 0–3), amely annak ellenére, hogy támadásban a zárt, hatos fal ellen nem jöttek be az átlövések, háromgólos előnyt szerzett (8. perc: 0–3). A következő tíz percben fordított az egy hete az ezüstérmes Budaörstől csak időntúli hétméteressel vereséget szenvedő Kozármisleny (18. p.: 6–4). A félidő végén a feljavuló Vasas vezérletével ismét az FGKC-nál volt az előny (29. p.: 9–10). Két buta hibának köszönhetően mégis az ellenfél örülhetett apró részsikernek harminc perc játék után. Az első játékrészben minden gólért vért izzadtak Gulyáék, míg ellenfelüknek négy-öt könnyű találatot is engedélyeztek. 

A második félidő elején a remeklő Schell (63 %-os védési mutató) büntetőt hárított, majd sorozatban hat gólt lőve komoly előnyt szereztek a Gólyák (45. p.: 13–18). A kiemelkedően játszó Horváth és Grénus vezérletével tartotta előnyét a Tabajdi-csapat (54. p.: 16–21). Az utolsó pillanatig küzdő baranyaiak Grénus kiállítását kihasználva közelebb zárkóztak (56. p.: 18–21), Schell ismét hetest védett – három szélről lőtt góllal pedig végleg lezárta a mérkőzést az idegenben 2013. május 19. óta (!) veretlen FGKC.

Tabajdi Ferenc: – A remek meccset két-három extra teljesítmény döntötte el. Nagyon örülök, hogy az előző héthez képest a koncentrációnk száz százalékot változott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!