Sport

2014.09.16. 13:33

Nulla háromról álltak fel a tolnaiak a nyitányon

Háromgólos hátrányból állt fel a Brand Mission Tolna-Mözs a női futsal NB I 2014/2015-ös szezonjának nyitómeccsén, az Univerzum ellen.

TEOL

„Ellenfelünk az utóbbi években inkább gyengült, mint erősödött, ráadásul a hazai pálya előnye is mellettünk szól. A fiataljaink számára ugyanakkor ez komoly kihívás lesz, nincsenek még tapasztalataik, remélem, el tudják viselni a terhet, és sikerül megszereznünk a rajton mindig fontos, lendületet adó győzelmet.”

Ezt mondta a Tolnai Népújságnak még csütörtökön Frank Tamás, a tolnaiak szakmai igazgatója, de talán ő sem gondolta, hogy az Univerzum ennyire megnehezíti majd a dolgukat. Pontosabban, hogy a tolnaiak ennyire megnehezítik saját dolgukat. A helyzetek alapján az első félidőben legalább fél tucat gólnál kellett volna tartaniuk Hodován Editéknek, ehelyett az Univerzum vezetett 2–0-ra. A budapestiek már a második percben betaláltak, majd másodpercekkel a nagyszünet előtt újfent gólt lőttek. Ha ez nem lett volna eléggé sokkoló, a fordulást követően azonnal ismét bevette a kaput az Univerzum, a 21. percben már 0–3 állt az eredményjelzőn. [caption id="" align="alignleft" width="334"] Hodován Edit (jobbról) két gólt szerzett, a másodikkal mentett egy pontot csapatának (Fotó: Kiss Albert)
[/caption]

Szerencsére viszonylag gyorsan, két perc elteltével szépített a Tolna, majd Maláti Dalma gólját egy percre rá Hodován Edit is megfejelte. Igazi ki-ki meccs alakult ki a parketten, amelynek a hajrájában még három gólnak tapsolhattak a nézők. A 31. percben mindkét csapat betalált (előbb az Univerzim, majd a Tolna), így 4–3-as vendégelőnnyel futottak neki a felek az utolsó tíz percnek. Mindkét együttes előtt adódtak helyzetek, de egy ideig nem zördültek a hálók.

Már-már úgy tűnt, hogy az Univerzum elviszi a pontokat, amikor Hodován Edit egy remek akció után kiegyenlített, így döntetlen lett a vége. Ha azt nézzük, hogy nulla háromról állt fel a tolnai egylet, akkor azt is mondhatnánk, hogy a döntetlen jó eredmény, ha azonban a helyzeteket – és különösen az első félidei játékot nézzük –, akkor kijelenthetjük: egy nyerhető meccsen veszítettek pontokat a fiatal tolnaiak.

Ez történt az összecsapáson

Női NB I, 1. forduló. Brand Mission Tolna-Mözs–Univerzum 4–4 (0–2). Tolna, V: Álló T. (Lengyel S., Szabó P.). Tolna-Mözs: Hunkó – Maláti D., Hodován, Buchmüller P., Simon B. Csere: Ficsór (kapus), Folk R., Fábián, Mausz R., Orbán R., Folk Zs., Szabó V., Varga A. Szakmai igazgató: Frank Tamás. Gól: Hodován (24., 40.), Maláti D. (23.), Varga A. (31.), illetve Beke (2., 21.), Horváth H. (20.), Bagdi Cs. (31.).

További eredmények: Hajdúböszörmény–ELTE-BEAC 9–0, BME Futsal–DVTK-Miskolc 4–0, Rába ETO–Astra Kiskunfélegyháza 6–2.

A Brand Mission Tolna-Mözs vasárnap 16 órától a DVTK-Miskolc otthonában lép pályára.

További eredmények: Hajdúböszörmény–ELTE-BEAC 9–0, BME Futsal–DVTK-Miskolc 4–0, Rába ETO–Astra Kiskunfélegyháza 6–2.

A Brand Mission Tolna-Mözs vasárnap 16 órától a DVTK-Miskolc otthonában lép pályára. Hodován Edit (jobbról) két gólt szerzett, a másodikkal mentett egy pontot csapatának (Fotó: Kiss Albert) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!