Sport

2014.11.26. 15:04

A légfegyveres sportlövő elitet várják Szekszárdra

Címkék#Szekszárd

Huszonegy év után most ismét a Szekszárd látja vendégül a világ kiemelkedő légfegyveres sportlövőit: a Szekszárd Városi Lövészklub november 28. és 30. között rendezi meg a legrangosabb hazai versenyt, a Hungarian Open nemzetközi sportlövő viadalt.

TEOL/B.L.

Az erőpróbán nyolc ország közel kétszáz versenyzője vesz részt. Itt lesz a szerb légpisztolyos világbajnok, Zolana Arunovics. A magyar élmezőnyből indul Tobai-Sike Renáta (vb-3. hely). Csapattársai, Nemes Adrienn és Csonka Zsófia is a versenyzők között szerepel.

Lőállásba lép Sidi Péter többszörös Eb- és vb-első helyezett versenyzőnk, valamint Péni István, aki a juniorok között ért el figyelemre méltó eredményeket, az ifjúsági olimpián vegyes csapatban aranyérmet szerzett. A futócéllövők közül eljön Sike József, aki vb-3. helyezett.

A hölgy futócéllövők közül Major Veronikát kell megemlíteni, aki idén két vb-aranyérmet lőtt. De remélhetőleg légpuskás női Európa-bajnokunk, Miskolczi Julianna sem hagyja ki a jövő évi Európa-bajnokság egyik legfontosabb felkészítő versenyét. 

Az indulók – külön a férfiak, a nők és a juniorok – légpuska, légpisztoly és futócél kategóriában, tíz méter távolságról, a hölgyek negyven, a férfiak hatvan lövéses olimpiai versenyszámokban mérik össze tudásukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!