Sport

2015.09.30. 18:48

Az Eb után a vb-n is bronzérmes lett Szepesi Dávid

Azok után, hogy a hazai rendezésű Európa-bajnokságon felállhatott a dobogó harmadik fokára, a pár napja Hollandiában megrendezett veterán világbajnokságról is bronzéremmel tért haza a szekszárdi Szepesi Dávid.

Rónai Gábor ([email protected])

A Gemenc Judo Klub versenyzője az egyik legnépszerűbb korcsoportban, a 30 és 34 évesek között a 66 kilósok mezőnyében lépett tatamira, és nagyszerűen teljesített. Mintha csak a történelem ismételni akarta volna önmagát: a 31 éves Szepesinek Amszterdamban is az az orosz Ramir Gelmendinov került elsőként az útjába, akitől Balatonfüreden, a hazai rendezésű kontinensbajnokságon vereséget szenvedett (pontosabban akivel szemben szabálytalan lábfogás miatt leléptették). A júniusival ellentétben azonban ezúttal Szepesinek jött ki jobban a lépés, ipponnal sikerült nyernie.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Szepesi Dávid (jobbról a második) a dobogósokkal (Fotó: TN)
[/caption]A második fordulóban egy francia rivális várt rá, de Julien Beltra sem tudta megállítani a szekszárdi cselgáncsozót, akinek azért is értékes a sikere, mert az orosz elleni nyitómeccsen vállsérülést szenvedett. Sajnos a másik francia, Cyrill Rocton már túl nagy falat volt számára, igaz, egy egészséges Szepesi alighanem ezt a riválisát is „hazavágta” volna. A vereség okozta csalódottságot tetézte, hogy a legrosszabbkor erősödtek fel a vállfájdalmai, még az is benne volt a pakliban, hogy Szepesi nem tud kiállni a német Stefan Jessing elleni bronzmeccsére. Végül összeszorított fogakkal vállalta a mérkőzést, és hatalmas csatában meg is nyerte azt, megkaparintva a harmadik helyet. Érdekesség, hogy az általa legyőzött orosz a vigaszágról egészen a bronzmeccsig jutott, így az az érdekes helyzet állt elő, hogy mindkettőjük nyakába érem került.

Szepesi Dávid mellett még két Tolna megyei versenyző szállt csatába a helyezésekért. A 40-44 évesek korosztályában, a -81 kilogrammosok között induló szekszárdi Kohári Tibor az első fordulót sikerrel vette a francia Stephane Perigot ellen, de a másodikban az ukrán Vjacseszlav Jerak már erősnek bizonyult. A paksi Zsobrák János ugyanebben a korcsoportban, csak a -66 kilósok között tette magát próbára, de az első fordulóban a francia William Brossarddal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!