Sport

2015.09.23. 19:19

MK: kijárt a taps a bonyhádi játékosoknak

Szurkolói szemmel nézve azt mondhatjuk, hogy ebben a meccsben benne lehetett volna a bravúr, ha viszont realisták vagyunk, akkor azt írjuk, hogy a Bp. Honvéd az esélyeknek megfelelően nyert Bonyhádon, és továbbjutott a Magyar Kupában.

Rónai Gábor ([email protected])

Fotó:

A történelem ismételte önmagát. Tíz évvel és tizenegy nappal azután, hogy 2005-ben összecsapott a Bonyhád és Bp. Honvéd a Magyar Kupában, szerdán ismét a kispestiek vendégeskedtek a Völgység fővárosában. A nagy meccsre megmozdult a város, kicsik és nagyon, fiatalok és idősek töltötték meg a sporttelep felé vezető utat, jó félórával a kezdés előtt már alig lehetett szabad parkolót találni a pálya közelében. Amikor Sipos Katalin belefújt a sípjába, már közel ezren voltak a lelátón.

A Bp. Honvéd összeállítása némi csalódást okozott a hazai drukkereknek, ám egyikük a névsorolvasás után kijelentette: így legalább lesz esély a bravúrra. Marco Rossi valóban nem a legjobb csapatával érkezett, az alapcsapatból hiányzott Kemenes Szabolcs, Botka Endre, Bobál Dávid, Baráth Botond, Nagy Gergő, Djordje Kamber, Filip Holender és Souleymane Youla is, de azért így is akadt remek spíler a vendégcsapatban. A két délszláv védő, Aleksandar Ignjatovics és Ivan Lovric a védelem közepén alkotott áthatolhatatlan falat, a középpályán pedig az a Dusan Vasziljevics kapott lehetőséget, aki nem is olyan régen még bajnok volt a Videotonnal, s aki ezért igazolt a Honvédba, hogy újra felépítse magát.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Baranyi Csaba (pirosban) és Tolnai Szabolcs (takarva) nagyot küzdött a Honvéd játékosaival (Fotó: Makovics Kornél)
[/caption]A kupameccs jó alkalom lett volna erre, a fiatal kispestieknek pedig arra, hogy bizonyítsák: lehet rájuk számítani. Az első félidőben azonban ez nem sikerült nekik. Akadtak ugyan lehetőségeik így is, de az átütőerő hiányzott a Honvéd játékából, nem lehetett érezni, hogy egy megye egyes csapat játszik egy NB I-essel, és ez mindenképpen a bonyhádi srácok dicsérete. Köllő Roland alaposan megszervezte a BVLC védekezését, Máté Róberték rengeteg mozgással, sok futással igyekeztek kompenzálni a tudásbeli különbséget – negyvenöt percen át sikerült is. Sőt, egy-egy megindulásban sokkal több volt, a Pap Rolandra fellőtt labdákat a csatár kiválóan megtartotta, más kérdés, hogy a védekezés mellett a szélsőknek nem igazán maradt energiájuk, a támadások segítésére. A nagyszünetre így is vastaps kísérte az öltözőbe a csapatot, ekkor már több mint ezren álltak-ültek a lelátón.

Marco Rossi, a talján mester bizonyára alaposan kiosztotta övéit a szünetben, mert bekezdett a Honvéd, s hét percnyi játék után meg is szerezte a vezetést. Sajnos kihagyott a bonyhádi védelem, és Délczeg Gergely közelről a kapuba passzolt. Aztán nem sokkal később ő csinálta meg a helyzetet Prosser Dánielnek, aki ugyancsak közelről lőtt a bonyhádi kapuba. A Bonyhád becsületére legyen mondva, nem esett össze, sőt amikor Köllő Roland beküldte a védelem tengelyébe Máté Norbertet, az addig kiválóan söprögető Máté Róbert előrébb mehetett, s meg is élénkült a völgységiek futballja. Pár percen belül kétszer is megfutották a széleket a hazaiak, s ha az utolsó passzokba nem lépnek bele a fővárosiak, akár a szépítő góljuk is összejöhetett volna. Nem jött össze, de a BVLC focistáinak ezért egyáltalán nem kell szégyenkezniük, hiszen kitűnően helytálltak, újabb szép élménnyel megajándékozva lelkes drukkereiket.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Sebestyén Norbert (balról) és Dusan Vasziljevics összecsapása
[/caption]– Nem kaptunk ki nagyon, ezzel elértük a kitűzött célunkat – mondta Köllő Roland. – Sajnos az első félidőben felemésztette az energiánkat a védekezés, a meccs végére pedig el is készültünk az erőnkkel. Volt néhány támadásunk, amiből többet is kihozhattunk volna, de így is emelt fővel jöhetünk le a pályáról. Örülök neki, hogy ilyen sokat buzdítottak bennünket, köszönjük a drukkereinknek.

– A bonyhádiak az első félidőben nagyon zártan, stabilan védekeztek, s bár a helyzeteink akkor is megvoltak, nem tudtuk értékesíteni azokat – mondta Hidi Patrik, a Honvéd középpályása. – A második félidőre elfáradtak a hazaiak, ekkor már jóval több lehetőségünk volt. Nem könnyű egy ilyen meccs, hiszen az ellenfél mindig felszívja magát, dupla motivációval futballozik. A továbbjutás megvan, de gratulálok a hazaiaknak is.

Magyar Kupa, 2. forduló
Bonyhád VLC–Budapest Honvéd 0–2 (0–0).
Bonyhád, 1150 néző. V: Sipos K. (Georgiou, Legeza). Bonyhád: Szabó Sz. – Baranyi (ifj. Kvanduk E., 71.), Máté R., Szlama, Takács N. – Fekete K. (Genczler, 56.), Szász D. – Tolnai Sz. (Máté N., 74.), Sebestyén N., Pfaff – Pap R. Játékos-edző: Köllő Roland. Honvéd: Horváth A. – Erdős, Ignjatovics, Lovric, Szilágyi – Lőrinczy, Göblyös (Hidi, 62.) – Csábi M. (Vernes, a szünetben), Vasziljevics, Prosser (Lukács, 73.) – Délczeg. Vezetőedző: Marco Rossi. Gól: Délczeg (52.), Prosser (72.). Jók: a hazai csapat valamennyi játékosa dicséretet érdemel, illetve Lovric, Lőrinczy, Prosser, Délczeg, Hidi.

Simán kiesett a fiatalokkal felálló Szekszárd

Magyar Kupa 2. forduló. Szekszárdi UFC–Dunaharaszti MTK 0–3 (0–1). V: Zierkelbach (Iványi, Éles). Szekszárd: Bildhéber – Rácz F. (Lékó, 74.), Tóth P., Lerch, Koch – Major, Nagyváradi, Aréna A., Szabolcska (Kvanduk J., 54.), Hegedűs M. – Benizs (Rigó, 15.). Edző: Nagy Tamás. Dunaharaszti: Gyatyel – Kovács G., Rétsági, Márton D., Aranyos – Gacsal, Rebecsák, Szalay (Farkas T., 71.), Szmola – Méder (Ablonczy, 65.), Mészáros D. (Nyéki, 86.). Edző: Króner Péter. Gólszerzők: Mészáros D. (10.), Rebecsák (84.), Ablonczy (90.). B. L.

Hosszabbításra kényszerült a Paks Gyöngyösön

Magyar Kupa 2. forduló. Gyöngyösi AK–Paksi FC 0–2 (0–0, 0–0, 0–0). V: Gaál Gy. (Szalai, Kovács G.). Hosszabbítás után. Gyöngyösi AK: Éles – Barta, Szilágyi, Kluk, Fekete B. – Pilinyi, Tarnai (Kiss I., 116.), Tatár, Horváth V. – Czene (Czéh, 98.), Nádudvari. Edző: Labancz Róbert. Paksi FC: Székely – Rácz Zs., Asztalos, Rodenbücher, Varga M. – Kővári (Koltai, a szünetben), Kecskés (Vági, a szünetben), Kesztyűs, Nagy R. – Péter A. (Balázs Zs., 71.), Bor. Vezetőedző: Csertői Aurél. Gólszerzők: Bor (113.), Nagy R. (116.). R. G.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!