Sport

2015.10.09. 08:36

Megszorongatná a PINKK-et a KSC

Jó meccset szeretne játszani a PINKK csapatával az Atomerőmű-KSC Szekszárd a női NB I második fordulójában. Szabó Noémi szakmai igazgató azt mondja, egy-két sikeres találkozóval megalapozhatják a szezonjukat.

Rónai Gábor ([email protected])

Két negyeden át nagyszerűen teljesített az UNIQA Sopron ellen a szekszárdi együttes a nyitó fordulóban. Magyar Gergely gárdája az első negyedet megnyerte a bajnoki címvédő otthonában (18–14), és a nagyszünetben is csupán négy pont (31–35) volt a hazaiak előnye. A nyáron alaposan átalakított KSC ugyan a folytatásban nem tudta felvenni a versenyt a bombaerős kerettel rendelkező hazaiakkal, de így is minden dicséretet megérdemeltek a játékosai.

Szombaton este saját közönsége előtt is bemutatkozik a kék-fehér alakulat, mégpedig a PINKK Pécsi 424 ellen.

„Régen játszottunk már ilyen jó hangulatú, ilyen izgalmas meccset a Sopronnal, mint múlt vasárnap – mondta Szabó Noémi, a KSC szakmai igazgatója. – Az első félidőben partiban voltunk a bajnokkal, s bár nem szoktam a játékvezetéssel foglalkozni, most mindenképpen el kell mondanom, hogy a szünet után volt négy-öt olyan ítélet, amellyel kivétel nélkül bennünket sújtottak. Sajnos a meccs végére elfogytunk, de az első félidei játékunk mindenképpen bizakodásra ad okot.”

A szekszárdi szakmai stáb és a játékosok már kielemezték a mérkőzés hibáit, s gőzerővel készülnek a PINKK elleni bajnokira. A szakmai igazgató azt mondja, szeretnének egy nagyon jó és nagyon szoros meccset játszani a baranyaiakkal.

„Azt nem szeretném kijelenteni, hogy győzelmi esélyeink vannak, de azt igen, hogy pariban akarunk lenni ellenfelünkkel – folytatta Szabó Noémi. – Az elmúlt években ez nem igazán sikerült, rendre sokpontos vereséget szenvedtünk a PINKK-től, most az a célunk, hogy megszorongassuk őket. Ez lesz az első hazai találkozónk, a játékosok most mutathatják meg magukat közönségünknek. Sokan érdeklődtek a csapat felől, reméljük, hogy sokan kilátogatnak a sportcsarnokba. Ismerjük a PINKK-et, tudjuk, hogy van két nagyon jó légiósuk (a svéd Binta Drammeh és az amerikai Jevel Tunstull egyaránt 22-22 ponttal zárt a ZTE elleni, 76–63-ra megnyert meccsen – A szerk.), rájuk nagyon oda kell figyelnünk. Katyerina Rimarenkó fájlalja a derekát, de a masszőri kezeléseknek köszönhetően már elég jó állapotban van, mindenkire számíthat a szakmai stáb.”

A KSC Szekszárd a következő négy fordulóban háromszor is hazai pályán szerepel: a PINKK elleni, szombati összecsapást követően október 17-én az UNI Győrt, október 24-én a Vasast fogadják Theodoreán Alexandráék, akik közben október 21-én, szerdán Diósgyőrbe is elutaznak.

Olcsó bérlet

Kedvezményes árú bérlettel várja a szurkolókat az Atomerőmű-KSC Szekszárd. A drukkerek sokat spórolhatnak vele, ha megvásárolják a plakettet, amellyel a szezon összes bajnoki, valamint kupameccsét is látogathatják, ráadásul ebben benne vannak a rájátszásbeli találkozók is. A klubvezetés egy úgynevezett VIP-bérlettel is készült a 2015/2016-os szezonra, a kártya tulajdonosait – akik amellett, hogy kiemelt helyről követhetik figyelemmel az összecsapásokat – az emeleti VIP-helyiségbe is várják. A bérlettekkel kapcsolatos információk a klub honlapján találhatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!