Sport

2016.03.08. 08:20

Fordulatos meccsen bukott egy pontot az FGKC

A Szekszárdi Fekete Gólyák KC együttese továbbra is keresi önmagát a tavaszi idényben, gyenge játékával csupán egy pontra futotta a középmezőny hátsó felében szereplő Pénzügyőr SE otthonában.

B. S.

Szokatlan időpontban, délelőtt 11 órakor játszotta a Szekszárdi Fekete Gólyák KC csapata a Pénzügyőr elleni bajnoki találkozóját Budapesten. A kezdési idő azonban a mérkőzés elején nem volt érezhető a vendégek játékán, szép gólokkal indították az összecsapást (8. perc: 2–4). Sajnos, ahogy egyre inkább játékba lendült a fővárosi csapat, látszott, hogy az FGKC lassú és körülményes játékát könnyen hatástalanítani tudják. A szekszárdiak átlövői nagyon gyenge lövő százalékot produkált, ami a támadójátékban meg is mutatkozott. Hátul sem állt össze a csapat, két óriási hiba a védekezésben, valamint a kapuban, és máris a hazaiaknál volt az előny (17. p.: 9–7). A félidő utolsó szakaszára feljavult a védelem, büntetőből és szélről lőtt gólokkal sikerült visszavenniük a vezetést, ami kitartott a szünetig.

A második játékrészre semmiben sem javultak Vasasék, sőt... Támadásban eladott labdákból és leindításokból ismét a hazaiaknál volt az előny (40. p.: 17–15). A tartalékokat mozgósítva újfent sikerült az egyenlítés, de ahogy már oly sokszor, két gyors indításból megint elléptek a fővárosiak (53. p.: 21–19). A vége előtt néhány másodperccel a győzelemért is támadhatott az FGKC, de Weigel gólját lépéshiba miatt elvették a játékvezetők – jogosan, így maradt a pontosztozkodás.

Női NB I/B, Nyugati-csoport, 18. forduló
Pénzügyőr SE–Szekszárdi Fekete Gólyák KC 23–23 (10–12). Budapest, 100 néző. V: Sándor L., Szikszay. Szekszárdi FGKC: Schell – GRÉNUS 4, Fauszt 2, WEIGEL 8/4, Gulya 1, Vasas 3, Reisch 4. Cserék:Tóth B. 1, Nagy Sz. Vezetőedző: Tabajdi Ferenc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/4.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc.

Így látta a mérkőzést az edző

– Egyes játékosaimnál, a hetek óta tartó gyenge teljesítmény mellé, akarati problémák és a mostani mérkőzésen már öntörvényűség is társult. Sajnos ezen a találkozón, az egyébként megbízható játékosok is követték őket, és komoly hibákat vétettek. Az én hibám, hogy az eddigi eredmények miatt túl türelmes vagyok velük, és a pályán hagyom őket, pedig lehet, hogy jobb lenne inkább tisztességesen veszíteni, mint így pontot szerezni... – nyilatkozta Tabajdi Ferenc, a szekszárdiak vezetőedzője.

[caption id="" align="alignleft" width="640"] Az NB I/B Nyugati-csoportjának állása
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!