Sport

2016.06.05. 09:01

Vagy Bölcskén, vagy Szekszárdon sírni fognak este

Ma este nyolc órára kiderül, hogy a Bölcskei SE vagy a Szekszárdi UFC búcsúzik-e a bajnokságből. Az UFC a Komlót fogadja, a Bölcske a Szentlőrinc vendége lesz.

Rónai Gábor ([email protected])

Ha kiesik a szekszárdi futballcsapat az NB III-ból, az egyértelműen a vezetés rossz edzőválasztása miatt lesz. Az olasz Luca Carlo Guerra és Nagy Tamás idehozatala is baklövés volt, egyik sem tudta megváltani a világot. Igaz, a talján gyorsan lelépett, mindössze egy meccs után távozott, majd nem sokkal később Tatabányán is megbukott. Nagy Tamás pedig hiába jó szakember, hiába jó pedagógus, hiába dolgozott az első osztályban is, azt, amit képvisel, nem sikerült átadni a szekszárdi futballistáknak. A tizenegy vereség, amivel nyitotta az évet az UFC, nagyon sok, lehet, hogy ebbe fog végül belebukni a gárda. De még nincs veszve semmi, ha a Szekszárd győz a Komló ellen, és a megyei rivális Bölcske nem szerez három pontot Szentlőrincen, akkor a több győzelmének köszönhetően a megyeszékhely együttese lehet ősztől is NB III-as.

Megyei sportújságíróként, a megyei csapatokért szorító újságíróként nehéz helyzetben vagyunk, nem tudjuk, hogy melyik ujjunkba harapjunk bele, mert mind a kettő nagyon fájna. Ha a tradicionális utánpótlásnevelő klub, a Szekszárd kiesik, akkor az a nagy kérdés, hogy mi lesz az utánpótlással, mi lesz a fiatalokkal, s mi lesz azzal a csodálatos klubházzal, öltözőegyüttessel, amelyet azért húztak fel tavaly év végére, hogy ezáltal még szebb legyen a jövő. Ha viszont a Bölcske búcsúzik, akkor egy szimpatikus kiscsapat, egy erőn felül teljesítő, szerethető társaság száll alá. Olyan eshetőség, hogy mind a kettő bennmaradjon egyelőre nincs, bár...

A versenykiírás szerint mindegyik csoportból az utolsó helyezett búcsúzik, s a húsz megyei bajnok osztályozót játszik majd a tíz helyért. Ez elvileg tíz feljutó az NB III-ba, ahonnan hét együttes szerez jogot az NB II-es szereplésre (a három csoport első két helyezettje és a legjobb harmadik). Az NB II-ből három csapat esik ki, kettő feljut az NB I-be, így a hét feljutóval és a maradék tizeneggyel, plusz az OTP Bank Ligából érkező Békéscsabával és Puskás Akadémiával összeállhat a tervezett 20 csapatos másodosztály. Az osztályozóra jogosult megyei bajnokok közül azonban már mostanáig is több csapat jelezte, hogy nem él a lehetőséggel, magyarán marad jelenlegi helyén. Ez esetben az MLSZ a kiesőket kéri fel arra, hogy maradjanak NB III-asok.

Este mindenesetre okosabbak leszünk, de igazából keddre derül ki, hogy mi a tényállás, hiszen addigra dől el, hogy melyik klubok neveznek az osztályozóra. Egy biztos, Szekszárdon és Bölcskén izgalmas lesz a következő pár nap. Vasárnap este csak az egyik fog mosolyogni, ahhoz, hogy a másiknak is legyen oka az örömre, jó pár napnak, talán heteknek is el kell majd telnie...

NB III, Közép csoport, 34. forduló, vasárnap: Szekszárdi UFC–Komlói Bányász 18, Szentlőrinc SE–Bölcskei SE 18, Dunaharaszti MTK–Paksi FC II 18.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!