Sport

2017.01.07. 14:22

Győzni akar a Váz-Bau Kupán a rekorder Bonyhád VLC

Címkék#bonyhád

Tavaly nem tudták beilleszteni a felkészülési programjukba, idén azonban ismét győzelmet akarnak ünnepelni a bonyhádiak a Váz-Bau Kupán.

R.G.

A téli felkészülési időszak legrangosabb teremtornáját január 21-én, szombaton nyolc megyei első osztályban szereplő futballklub részvételével rendezik a szekszárdi városi sportcsarnokban. Az A-csoportban a Szekszárdi UFC, a Bonyhád Völgység LC, a Bátaszék SE és a Kakasd SE, a B-jelű négyesben pedig a Szedres SE, a Majosi SE, a Tevel Medosz SE és a Kölesd SE kapott helyet.

Az elmúlt évben a Majosi SE szerezte meg a serleget, Kalmár Ferenc gárdája két év után lett ismét első. A majosiak 2014-ben a Bátaszéket győzték le 2–1-re a Váz-Bau Kupa döntőjében, tavaly pedig a Kakasd SE-t múlták felül egy remek összecsapáson 5–3-ra. A majosiak szériáját szeretné megtörni most a BVLC, amely a torna legeredményesebb egyesülete, hiszen 2003-ban, 2005-ben, 2008-ban, 2012-ben és 2013-ban is első helyen végzett.

„Ahol elindulunk, ott nyerni szeretnénk, így természetesen a Váz-Bau Kupára is úgy utazunk, hogy elhozzuk a győztesnek járó kupát – mondta Köllő Roland, a bonyhádiak játékos-edzője, aki ígérete szerint pályára is fog lépni a tornán. – Ha nem ilyen céllal vágnánk neki, akkor akár otthon is maradhatnánk, mert ezt az időt mással is el lehet tölteni. Biztató formában vagyunk, több teremtornán is részt vettünk a télen, a huszonnégyes keretünkből tizenöten-tizenhatan rendszeresen játszanak, szerintem kellően elkaptuk a ritmust ahhoz, hogy ott legyünk a végelszámolásnál” – tette hozzá.

A bonyhádiak két nappal a Váz-Bau Kupát követően, január 23-án kezdik el a felkészülést a megyei I. osztályú bajnokságra, ahol Köllő Roland szerint szeretnék megvédeni elsőségüket. „Már csak hat pont a hátrányunk a Szekszárdi UFC-vel szemben. Korábban több is volt, szerintem ez ledolgozható – tekintett előre a szakember. – Sokat biztosan nem lehet hibázni, lehet, hogy veretlen tavasz kell az aranyhoz, de mi úgy fogunk nekivágni, hogy megvédjük címünket!”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!