Sport

2017.04.08. 16:06

Egyetlen lépést kell tenni az elődöntőért

Vasárnap a Pasaréti úton (18 óra) teheti fel a pontot idei teljesítményére az Atomerőmű KSC Szekszárd női kosárcsapata.

Berg Sándor ([email protected])

Csütörtök kora este azok a szurkolók is megkönnyebbülhettek, akik azt gondolták, hogy a KSC Szekszárd a Magyar Kupa-negyeddöntőben hullámvölgybe került, s nehéz dolga lesz Djokics Zseljko együttesének a rájátszásban. Igaz, a Vasas Akadémia ereje nem mérhető össze a szekszárdiakéval, de a hazaiak bebizonyították, hogy a Győrtől elszenvedett 67–53-as vereség valóban csak kisiklás volt. [caption id="" align="alignleft" width="650"] Bálint Réka (a labdával) és a szekszárdiak vasárnap este lezárhatják a párharcot (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

A KSC újfent csapatként működött, Theodoreán Alexandra és Tamis Dorottya kivételével valamennyien betaláltak, és összesen 21 gólpasszig jutottak. Az egyéni kvalitásokban is szembeötlő volt a két csapat közti különbség, Eva Lisec ismét dupla-duplát ért el, a szezonban már hatodszor. A szlovén légiós úrnője volt a palánk alatti játékoknak, a 21 pontja mellé 13 lepattanót is jegyzett. De minden játékos kivette a részét a győzelemből, Studer Ágnes ismét vezére volt a csapatnak (az irányító sajnos rásérült a korábbi problémás bokájára), Cherise Daniel pedig csapata 100. pontja mellé elkönyvelhette a mérkőzés kosarát is. Az amerikai irányító félpályáról eleresztett dobásánál felrobbant a sportcsarnok.

Djokics Zseljko a második félidőben már arra is figyelhetett, hogy 25 percnél senki se töltsön többet a pályán, a csapat így is 100 pont fölé jutott, idén már másodszor (az MTK ellen 100–56-ra nyertek).

„Egy győzelemre vagyunk a célunk elérésétől, vagyis a négy közé jutástól. Mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön, hiszen ezért dolgoztunk egész évben. De nem szabad elfelejteni, hogy ez a rájátszás. Nem számít, hogy hatvan vagy hat ponttal nyerünk, a lényeg, hogy nyerni kell!” – mondta Djokics Zseljko.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!