Sport

2017.05.06. 14:33

Méhecskék is rajthoz álltak a 8. Borvidék Félmaratonon

Ahogy azt az elmúlt években megszokhattuk, remek hangulatban és rengeteg kíváncsi szempár előtt rajtolt el immáron a nyolcadik Borvidék Félmaraton.

TEOL

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A galériáért kattintson a fotóra (Fotó: Mártonfai Dénes)
[/caption]

Az időjárás megkegyelmezett a nyolcadik Borvidék Félmaraton mezőnyének. Egy nappal a „verseny” előtt (az idézőjel mindenképpen kell, ugyanis itt, aki rajthoz áll, már győztesnek mondhatja magát) hatalmas mennyiségű csapadék zúdult Szekszárdra, ebből viszont semmi sem látszott meg szombatra. Verőfényes napsütésben indult útjára 13 órakor a kicsik egykilométeres futama, s ugyanilyen időjárás fogodta 14 órakor a „nagyokat” is.

A jelmezbe öltözött futók sem maradhattak el, voltak, akik méhecskeszárjat húztak, de olyan férfi is akadt, aki rózsaszín parókában vagy rózsaszín tütüke szoknyában, esetleg bevásárlókocsival indult útnak.

Utóbbi kategóriában négy táv közül választhattak a mindenre elszánt indulók: a legvakmerőbben a 28 kilométeres, 788 méteres szintkülönbségű félmaraton pluszt választották, ezen kívül a klasszikus 21, a 14 és az 5 km-es táv közül lehetett választani.

Az eseményről készült beharangozónkat ITT olvashatja el.

Aki pedig kíváncsi az útvonalakra, az látogasson el a Borvidék Félmaraton honlapjára. 

Az abszolút első helyezett a szekszárdi Orsós Zoltán lett 1:56:10-es időeredménnyel, aki ezzel megismételte 2015-ös eredményét (nem mellékesen 2014-ben és 2016-ban is dobogóra tudott állni, akkor harmadik lett). Orsós közel nyolc perccel előzte meg a Sopronban élő ifjabb Czencz Pétert (2:04:00). A szekszárdi kötödésű triatlonista a hűség városában megrendezésre került Európa Futással hangolt a Borvidékre, amit meg is nyert. A harmadik helyen a lenti Szunyogh Péter ért be (2:08:17).

Az előnevezett futók közül szinte valamennyien részt is vettek az eseményen, így a becslések szerint 2100-an választotta szombat délutáni programnak a futást. A pontos szám azonban csak később derül ki. Ha viszont a becsült szám valós, akkor idén megdőlt az indulók száma.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!