Siker

2017.08.27. 17:17

Záporoztak a magyar érmek a racicei kajak-kenu vb-n

Tíz dobogós helyezéssel, 5 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel zártuk a csehországi világbajnokságot.

Racice, 2017. augusztus 25. Hagymási Réka (elöl) és Szabó Ágnes a nõi kajak párosok 200 méteres versenyének elõfutamában a racicei kajak-kenu világbajnokságon 2017. augusztus 25-én. MTI Fotó: Kovács Tamás

A Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Ceiner Benjámin, Pauman Dániel összeállítású magyar férfi kajaknégyes ezüstérmet szerzett 1000 méteren a racicei kajak-kenu világbajnokság vasárnapi versenynapján.

Nem sokkal később a kajakos Horváth Bence szerzett szintén egy ezüstöt, ő 200 méter egyesben volt a második legjobb.

Két bronzérem is termett a magyaroknak vasárnap: a kenus Devecseriné Takács Kincső 200 méter egyesben, a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenupáros 200 méteren szerzett bronzot a racicei kajak-kenu világbajnokság vasárnapi versenynapján.

A legfényesebben csillogó érmet érdemelte ki a Hagymási Réka, Szabó Ágnes kajakos duó, akik mindenkit maguk mögé utasítottak 200 méteren. 500 méteren pedig a Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta összeállítású magyar kajaknégyes is aranyérmet szerzett.

A záró 5000 méteres döntők egy magyar aranyat hoztak a kajakos Bodonyi Dóra révén, aki az Eb után a vb-t is megnyerte a leghosszabb távon.

A paraversenyekben két második helyet gyűjtöttek a magyarok a paralimpiai ezüstérmes Suba Róbertnek köszönhetően.

Borítókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!