Ennyi volt

2017.09.03. 20:55

Egy győztes meccsel búcsúzott a magyar csapat a cselgáncs-világbajnokság zárónapján 

A versenyen a papírformának megfelelően Japán diadalmaskodott.

Budapest, 2017. szeptember 3. Karakas Hedvig, Ungvári Miklós, Gercsák Szabina, Tóth Krisztián, Szigetvári Mercédesz és Cirjenics Miklós, a magyar csapat tagjai a Franciaország elleni küzdelem után, a budapesti cselgáncs-világbajnokság csapatversenyében a Papp László Sportarénában 2017. szeptember 3-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Kazahsztán ellen győzött, majd Franciaországtól vereséget szenvedett a magyar válogatott a vegyescsapatok versenyében a budapesti cselgáncs-világbajnokság zárónapján vasárnap, így 4-2-es összesítéssel búcsúzott a további küzdelmektől.

Az első fordulóban Karakas Hedvig, Szabó Frigyes, Gercsák Szabina, Tóth Krisztián, Erdélyi-Joó Abigél és Cirjenics Miklós alkotta együttes Kazahsztán ellen lépett tatamira, s mind a hat mérkőzését megnyerve könnyedén jutott tovább.

A nyolcaddöntőben Franciaország volt a magyarok ellenfele, ekkor Karakas, Gercsák, Tóth és Cirjenics mellett Szigetvári Mercédesz és Ungvári Miklós küzdött. Ungvári és Tóth győzni tudott, ám a többiek vereséget szenvedtek, így a magyar csapat 4-2-es összesítéssel búcsúzott a további küzdelmektől.

A vegyescsapatok küzdelmét most rendezték meg először, s a papírformának megfelelően Japán diadalmaskodott. A vb-aranyérmes a döntőben Brazíliát győzte le, míg az egyik bronzérmes a magyarokat búcsúztató francia csapat lett. A 2020-as, tokiói olimpia programjába már felvételt nyert új versenyszám érmes mérkőzéseit a helyszínen tekintette meg Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke.

A 18 fős hazai küldöttség Csoknyai László (81 kg), Tóth Krisztián (90) és Bor Barna (+100) révén három ötödik hellyel zárta küzdelmeket a Papp László Sportarénában.

Eredmény:

vegyescsapat, világbajnok:

Japán

2. Brazília

3. Koreai Köztársaság és Franciaország

Magyarország helyezetlen.

Borítókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!